Desert delicios: Prajitura Pavlova cu fructe de padure
Prajitura Pavlova cu fructe de padure este un desert clasic, al carui preparare dureaza 2 ore. Pofta buna!
Publicat: Vineri, 06 Aprilie 2012, 00:00 | Actualizat: Duminica, 13 Decembrie 2020, 19:56Ingrediente pentru rețeta Prajitura Pavlova cu fructe de padure:
albusurile de la 3 oua mari
175g de zahar brun
1 lingurita extract de vanilie
2 lingurite de amidon
400g de capsuni, curatate si injumatatite daca sunt mari
1 lingurita de zahar pudra
150ml de smantana pentru frisca
170g iaurt grecesc
350g amestec de fructe de padure de vara
1 lingura de fistic decojit, tocat (optional)
Mod de Preparare pentru rețeta Prajitura Pavlova cu fructe de padure:
1. Se incalzeste cuptorul la 150° C/ gaz 2. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.
2. Se bat albusurile pana fac varfuri. Se adauga zaharul, amestecand dupa fiecare lingura. Se adauga amestecand vanilia si amidonul. Se pun linguri mari de compozitie pe hartia de copt intr-un cerc putin mai mare decat o farfurie de fel principal, cu un spatiu de 10cm in mijloc. Se da la cuptor 30 de minute.
3. Se da cuptorul la 120° C/ gaz 1 si se coace 1 ora. Se inchide cuptorul, se lasa usa intredeschisa si se lasa bezeaua sa se raceasca complet.
4. Se fac capsunile piure la blender, impreuna cu zaharul pudra. Se trece printr-o sita intr-un bol. Se bate smantana usor si se incorporeaza in iaurt. Se asaza peste bezea fructele, amestecul de zmantana, fistic (daca folosesti) si sosul de capsuni.
Poftă bună!
Foto: Good Food