Desert inedit: Reteta Tort de inghetata cu ciocolata, ghimbir si migdale caramelizate
Acest tot este plin de arome care va vor incanta toate simturile. Merita sa fie preparat pentru o cina romantica in doi!
Publicat: Vineri, 03 Februarie 2012, 00:00 | Actualizat: Marti, 09 Februarie 2021, 18:25Ingrediente pentru reteta Tort de inghetata cu ciocolata, ghimbir si migdale caramelizate:
- 340g ghimbir confiat;
- 150g de ciocolata neagra;
- 570ml de frisca lichida;
- 50g de zahar brun;
- 50g fulgi de migdale;
- zahar pudra pentru decorat.
Mod de preparare pentru reteta Tort de inghetata cu ciocolata, ghimbir si migdale caramelizate:
1. Se ia o punga mare de plastic pentru alimente, se face o taietura pe o latura, apoi se taie fundul. Se desfasoara si se tapeteaza cu ea un bol de 1 litru, care poate fi bagat la congelator. Se rastoarna ghimbirul si sucul din borcan intr-un bol, apoi se amesteca pentru a se desface. Cu un cutit mare se razuiesc 50g din ciocolata si se pun deoparte. Se masoara 450ml de frisca lichida intr-un bol, apoi se bate pana cand se tine. Cu o lingura, se incorporeaza frisca in ghimbirul maruntit, cu mare grija, pana este uniform amestecata cu ghimbir. Apoi se incorporeaza acest amestec in ciocolata razuita.
2. Se pune cu o lingura amestecul in bolul tapetat cu plastic si se niveleaza la suprafata. Se congeleaza cel putin 4 ore sau - mai bine - peste noapte, pana cand se intareste. Se intinde folie de aluminiu peste o planseta de lemn, apoi se unge folia cu putin ulei. Intr-o cratita cu fund dublu, se incalzeste usor zaharul, fara sa se amestece, pana cand se topeste si devine un caramel auriu. Se poate misca putin cratita, ca sa se topeasca uniform. Se ia de pe foc si se adauga fulgii de migdale. Se rastoarna peste folia de aluminiu, se intinde cu dosul unei linguri de metal unse cu ulei si se lasa deoparte sa se intareasca.
3. Se toarna restul de frisca lichida intr-o craticioara. Se rupe in bucati restul de ciocolata, se adauga peste frisca si se lasa la foc mic, amestecand pana se topeste ciocolata. Se lasa deoparte sa se raceasca.
4. Dupa ce s-au intarit migdalele in caramel, se rup in bucati, lovindu-le cu un sucitor. Trebuie sa iasa un amestec de bucati mai mari si mai mici.
5. Dupa ce s-a racit sosul de ciocolata si s-a ingrosat suficient incat sa poata fi folosit drept glazura, se rastoarna pe un platou inghetata din forma de budinca. Se dezlipeste plasticul de pe ea si se unge cu un strat de sos de ciocolata pe toate partile, cat mai uniform. Se adauga pe rand cate un strat de sos, dupa ce se intareste cel dinainte, pana se foloseste tot sosul. Se presara bucatile de migdale si se pune la congelator pana se intareste. Pentru conservare la congelator, se inveleste in folie alimentara.
Pe aceeași temă6. Se transfera la frigider cu 45 de minute inainte de a o servi. Se pudreaza cu zahar si se taie in felii groase.
Pofta buna!
FOTO: goodfood.ro