Desert: Rețeta Negresa si crema de zahar ars cu cirese in alcool
Incearca acest desert rafinat si ii vei cuceri pe invitatii la masa!
Publicat: Miercuri, 16 Mai 2012, 00:00 | Actualizat: Sambata, 26 Decembrie 2020, 17:32Ingrediente pentru rețeta Negresa si crema de zahar ars cu cirese in alcool:
- 375ml de frisca lichida;
- 1 pastaie de vanilie, sectionata pe lungime, cu semintele scose si puse deoparte;
- 85g de ciocolata simpla, 70% cacao, rupta in bucatele mici;
- galbenusurile de la 3 oua mari;
- 50g de zahar brun, plus 6 linguri extra;
- 3 negrese din comert, taiate in bucati mari;
- 25g cirese in alcool, scurse, plus extra pentru servit.
Mod de preparare pentru rețeta Negresa si crema de zahar ars cu cirese in alcool:
1. Se incalzeste cuptorul la 160º C/gaz 3. Se pune frisca lichida intr-o cratita impreuna cu semintele de vanilie si se aduce la fierbere. Se inchide focul si se adauga ciocolata, amestecand, pana cand se topeste complet.
2. Se pune apa la fiert intr-un ibric. Intre timp, se bat galbenusurile impreuna cu 50g de zahar, pana cand amestecul devine gros si deschis la culoare, apoi se incorporeaza crema de ciocolata. Se impart bucatile de negresa si ciresele in sase forme mici termorezistente (ramekins), se stropesc cu alcoolul de la cirese si se toarna deasupra amestecul cu ciocolata.
3. Se asaza un stergar de bucatarie pe fundul unei tavi adanci si se pun formele in tava. Se umpe tava pe jumatate cu apa fiarta, se acopera totul cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor 40 de minute pana cand se incheaga compozitia. Se lasa la racit cel putin 3 ore. Pot fi pregatite si pastrate la rece cu pana la 2 zile inainte.
4. Cu o ora inainte de servire, se face crusta de zahar ars. Se pun sase linguri de zahar intr-o tigaie de teflon si se topesc uniform la foc mic. Imediat ce zaharul primeste culoarea de caramel, se pune cu o lingura deasupra budincilor si se lasa sa se intareasca.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro