Desert: Rețeta Prajitura cu trei feluri de inghetata
Iata o prajtura ideala pentru zilele calduroase. Va fi pe placul intregii familii!
Publicat: Duminica, 03 Iunie 2012, 00:00 | Actualizat: Joi, 31 Decembrie 2020, 12:31Ingrediente pentru rețeta Prajitura cu trei feluri de inghetata:
- 250g de ciocolata, rupta in bucati;
- 250g de unt, taiat cuburi, plus extra pentru uns tava;
- 250g de zahar brun, fin;
- 4 oua medii;
- 100g de faina cu agent de crestere, cernuta;
- 1 litru inghetata de capsuni;
- 500ml inghetata de fistic;
- 1½ litri inghetata de vanilie;
- 1 lingurita esenta de menta.
Mod de preparare pentru rețeta Prajitura cu trei feluri de inghetata:
1. Se incinge cuptorul la 180° C/ gaz 4. Se ung cu unt si se tapeteaza doua rotunde, cu fundul detasabil si diametrul de 18cm. Se pun ciocolata si untul intr-un castron termorezistent si se asaza deasupra (nu inauntrul) unei tigai cu apa care fierbe incet. Se incinge bolul incet pana se topesc ingredientele, amestecand din cand in cand.
2. Se amesteca intr-un bol mare zaharul si ciocolata topita. Se adauga ouale pe rand si se bate amestecul, apoi se incorporeaza faina. Se imparte compozitia in cele doua tavi pregatite si se coace 25-30 de minute, pana ce prajiturile au crescut si incep sa se crape, dar miezul este nestabilizat. Se lasa la racit in tava 30 de minute, apoi se da la frigider doua ore.
3. Folosind un cutit cu lama zimtata, se taie, cu atentie, fiecare prajitura in jumatate. Prajitura va fi foarte sfaramicioasa, asa ca s-ar putea sa fie nevoie de o paleta pentru a ridica fiecare felie in parte. Se pun feliile pe o tava de copt si se dau la congelator. In acelasi timp, se scoate din congelator inghetata de fistic si cea de capsuni. Se asteapta 15 minute sau cat este necesar pentru ca inghetata sa se topeasca suficient cat sa fie manevrata cu lingura.
4. Se scot feliile de prajitura din congelator. Lucrand repede, se imparte inghetata de capsuni pe doua felii de prajitura, apoi se intinde inghetata de fistic pe inca o felie de prajitura. Se asaza feliile de prajitura una peste alta, pe un tocator mic sau o farfurie, punand-o pe cea unsa cu fistic in mijloc. Se asaza deasupra ultima felie de prajitura. Se congeleaza doua ore.
5. Se scoate inghetata de vanilie din congelator si se amesteca cu esenta de menta. Lucrand repede, se intinde inghetata pe exteriorul prajiturii, pe deasupra si pe lateral, folosind un cutit-paleta. Se congeleaza doua ore sau cat este nevoie. Se scoate din congelator si se tine in frigider maximum 15 minute inainte de a se servi.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro