Desert: Prajitura lipicioasa de banane si sirop de artar
Prajitura cu banane este foarte usor de preparat, iar siropul de artar ii ofera o aroma deosebita.
Publicat: Miercuri, 18 Aprilie 2012, 00:00 | Actualizat: Luni, 05 Aprilie 2021, 23:40- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru rețeta Prajitura lipicioasa de banane si sirop de artar:
- 100g de unt moale plus extra pentru uns;
- 8 linguri sirop de artar plus extra pentru servit;
- 3 banane mici, coapte, si 1 banana foarte coapta;
- 200g de zahar brun;
- 4 oua;
- 2 lingurite pasta de vanilie sau semintele de la 2 pastai;
- 200g faina;
- 100g de migdale macinate;
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
- 200g de iaurt grecesc sau alt iaurt gras.
Mod de preparare pentru rețeta Prajitura lipicioasa de banane si sirop de artar:
1. Se incinge cuptorul la 160° C/gaz 3, se unge cu unt o forma de copt patrata cu latura de de 20cm si se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna peste hartia de copt jumatate din cantitatea de sirop, inclinand tava ca sa se acopere uniform baza ei cu sirop. Se taie in jumatati pe lungime cele trei banane si se asaza cu partea taiata in jos in tava.
2. Se bat laolalta untul, zaharul, ouale, pasta de vanilie si banana extra coapta cu un mixer electric. Se incorporeaza faina, migdalele macinate si bicarbonatul de sodiu, apoi se adauga amestecand iaurtul. Se asaza cu lingura in tava, cu grija sa nu se miste bananele.
3. Se da la cuptor 45 de minute - 1 ora, pana cand, daca se infige o scobitoare, iese numai cu cateva firimituri umede. Se inteapa peste tot cu scobitoarea, infigand-o pana la jumatatea prajiturii, apoi se toarna deasupra restul de sirop de artar. Se lasa sa se absoarba cateva minute, apoi se rastoarna cu grija cu fundul in sus, ca prajitura sa iasa din forma. Se stropeste cu extra sirop. Se taie felii si se serveste caldă.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro