Desert: Rețeta Tarta de lamaie cu bezea
Iata o reteta ideala pentru zilele calduroase!
Publicat: Marti, 22 Mai 2012, 00:00 | Actualizat: Duminica, 27 Decembrie 2020, 19:20- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru rețeta Tarta de lamaie cu bezea:
- 350g de aluat dulce pentru tarta.
PENTRU BEZEA
- 2 albusuri;
- 100g de zahar fin.
PENTRU UMPLUTURA DE LAMAIE
- 2 linguri rase de amidon;
- 100g de zahar fin;
- coaja rasa de la 2 lamai mari;
- 175ml suc de lamaie;
- 85g de unt, racit si taiat cubulete;
- 3 galbenusuri plus 1 ou intreg, batute.
Mod de preparare pentru rețeta Tarta de lamaie cu bezea:
1. Se incinge cuptorul la 190° C/gaz 5. Se intinde aluatul la o grosime de 3mm. Se pun sase forme mici de tarta (cu diametrul de aproximativ 10cm) pe o tava si se tapeteaza cu aluat, lasandu-l un pic sa atarne peste margine, ca sa nu se stranga la copt. Se umple fiecare forma cu hartie de copt si boabe de fasole (sau bile de copt) si se coace fara umplutura 10 minute. Se scot fasolea si hartia si se mai coc 5-10 minute, pana nu mai raman portiuni crude de aluat. Se taie marginile care au ramas in afara formelor.
2. Pentru umplutura, se amesteca intr-o craticioara amidonul, zaharul si coaja rasa de lamaie. Se strecoara printr-o sita zeama de lamaie si se toarna peste zahar, apoi se adauga prin amestecare 150ml de apa. Se da la foc mediu, amestecand mereu, pana se ingroasa si devine fina. Odata ce compozitia bolboroseste, se ia de pe foc si se adauga untul prin amestecare, pana se topeste. Se adauga in craticioara ouale prin amestecare si se reduce din nou focul. Se continua amestecarea cateva minute, pana ce compozitia se ingroasa si incepe sa bolboroseasca. Se ia de pe foc si se lasa la racit cateva momente, apoi se imparte intre formele de tarta.
3. Se pun intr-un bol curat albusurile, se bat spuma, apoi se adauga zaharul, cate o lingura odata, amestecand de fiecare data. Se continua pana ce se foloseste tot zaharul, iar bezeaua este tare si lucioasa.
4. Se pun moturi de bezea cu lingura peste umplutura. Se dau tartele din nou la cuptor 10-15 minute, pana ce bezeaua devine aurie in varf. Se racesc complet inainte de a fi servite.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro