Desert traditional: Rețeta Salam de biscuiti
Salamul de biscuiti este un desert simplu si foarte gustoas care poate fi pastrat mai mult timp in frigider.
Publicat: Marti, 28 Februarie 2012, 00:00 | Actualizat: Vineri, 15 Ianuarie 2021, 19:26- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru rețeta Salam de biscuiti:
- 500 g biscuiti populari;
- 250 g rahat;
- 350 g margarina;
- 250 g nuci uscate la cuptor si faramitate;
- 6 linguri cacao;
- 1 ceasca zahar pudra;
- 1 lingura de coaja de lamaie/portocala;
- 1 lingura de rom.
Mod de preparare pentru rețeta Salam de biscuiti:
1. Se inmoaie biscuitii sfaramati in apa putin calduta cu o lingura de zahar. Se amesteca margarina frecata cu zahar pudra si cacao cu rahatul si biscuitii. Se adauga esenta de rom, coaja de portcala, si se amesteca se se omogenizeze compozitia.
2. Se rastoarna pe planseta si se modeleaza un rulou de grosimea dorita, care se infasoara in folie de bucatarie. Se pastreaza la rece timp de 2 ore. Se serveste taiat rondele.
Poftă bună!
FOTO: confettiblues.wordpress.com