Două rețete de salate aperitiv cu ingredientele rămase după sărbători
Cu siguranţă, după masa de Paşte v-au rămas nişte alimente de care vă întrebaţi ce puteți face cu ele şi cât timp mai sunt bune pentru consum. Iată, mai jos, idei de rețete care vă ajută să consumaţi.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 23 Aprilie 2020, 09:48 | Actualizat: Joi, 23 Aprilie 2020, 10:34Chef Constantin Ghimpu, ne propune două rețete de salate aperitiv cu ingredientele rămase după sărbători. Sunt rețete simple și rapide cu care ne putem asigura o gustare, sau chiar una dintre mesele unei zile. Sunt gustoase, sățioase, dar trebuie să mâncăm ponderat, pentru că sunt pe bază de ouă fierte.
Rețeta de Salată cu ouă fierte și caracatiță - Ingrediente:
- cartofi copți la cuptor
- caracatiță mediteraneană
- roșii cherry
- ardei iute
- ouă fierte
- verdeață proaspătă
Cum procedăm pentru Rețeta de Salată cu ouă fierte și caracatiță
Dacă nu ne-au rămas și câteva felii de cartofi copți, de la garnitura fripturii de miel, îi putem prepara după rețeta proprie, cu condimentele preferate.
Într-un vas, sau o salatieră vom amesteca feliile de cartofi cu roșiile cherry tăiate jumătăți, ouăle fierte, de asemeni, tăiate jumătăți, rondele de ardei iute și bucăți de caracatiță. Presărăm puțină verdeață și gata-i salata.
Dacă nu avem caracatiță, putem pune bucăți din friptura care ne-a rămas de la sărbători: de miel, de pui, de care avem.
Rețeta Pastă de ouă fierte - Ingrediente:
- 1-2 linguri maioneză
- ouă fierte
- ceapă roșie
- castraveți murați
- sare și piper
Cum procedăm pentru Rețeta Pastă de ouă fierte
Punem într-un vas maioneza și adăugăm peste ea albușurile de ouă date pe răzătoare, gălbenușurile pasate, ceapa roșie tocată solzișori și castraveții murați, tocați mărunt.
Amestecăm bine toate ingredientele până se transformă într-o pastă.
Asezonăm pasta, dacă mai necesită, cu sare și piper.
Este o rețetă rapidă la care folosim ingredientele în cantitățile dorite, în funcție de gusturi.
Salatele se pot păstra în frigider, acoperite, pentru câteva zile.
Însă, pentru că specialiștii ne avertizează să nu exagerăm cu astfel de preparate, trebuie să ținem cont și de când au fost gătite, pentru a nu depăși termenele de valabilitate.
Pentru a vedea ce ne recomandă specialiștii, accesați materialul video de mai jos, prezentat în cadrul Observator Antena 3: