Ouăle fierte se pot umple cu diverse ingrediente, cum ar fi o pastă de ciuperci, un pate, un amestec de crudități, sau ce preferă fiecare, rezultatul va fi reușit în orice combinație alegeți.
Ce ne trebuie pentru Rețetă de Ouă pane cu sos de iaurt și castraveți murați:
- Pentru ouă pane:
- 6 ouă fierte tari
- 2 ouă crude
- 300 g file de ton în ulei
- 1 lingură cremă de brânză
- sare
- piper
- zeamă de lămâie
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
- 100 g făină
- 150 g pesmet
- ulei pentru prăjit
- Pentru sos de iaurt cu castraveți murați:
- 3 castraveți murați
- 1 cățel de usturoi
- 200 g iaurt cremos
- zeamă de lămâie
- 1 lingură cremă de brânză
- sare
- piper alb
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
Citește și: Sfaturi ușor de urmat pentru a avea ouă proaspete cât mai mult timp
Cum preparăm Rețeta de Ouă pane cu sos de iaurt și castraveți murați
Curățăm ouăle fierte, le tăiem în jumătăți, transversal și separăm gălbenușurile de albușuri.
Desfacem conservele de ton, scurgem uleiul, iar fileul de ton îl stropim cu zeamă de lămâie. Adăugăm și crema de brânză peste el.
Spălăm pătrunjelul și îl tocăm mărunt.
Amestecăm gălbenușurile cu tonul, crema de brânză și pătrunjelul tocat, rezultând o pastă pe care o asezonăm cu sare, piper și zeamă de lămâie, după gust.
Cu această pastă umplem jumătățile de albușuri, lipindu-le două câte două și formând din nou, oul întreg.
Citește și: Chiftele cu surprize la interior sau Ouă Scoțiene
Amestecăm două ouă crude cu un praf de sare și unul de piper, punem într-un bol făina și în altul pesmetul.
Trecem ouăle umplute prin făină, apoi prin ouăle crude bine bătute, iar la final prin pesmet și le prăjim în ulei încins, la foc iute. Apoi le scoatem pe prosoape de hârtie, absorbante.
Din compoziția cu ton rămasă, modelăm chiftele pe care le trecem ca și pe ouă prin făină, ouă bătute și pesmet și le prăjim până sunt bine rumenite. Le scoatem și pe acestea pe prosoape absorbante.
Citește și: Rețeta Cartofi în crustă de bacon umpluți cu ouă fierte și brânzeturi
Pentru sosul de iaurt cu castraveți, tăiem castraveții în bucăți mai mici și îi punem în recipientul blenderului.
Adăugăm un cățel de usturoi răzuit, frunze de pătrunjel tocate, crema de brânză și iaurtul.
Pornim blenderul și transformăm ingredientele într-un sos omogen.
Asezonăm sosul de iaurt și castraveți murați cu sare și piper alb, după gust.
Servim delicioasele ouă pane cu sos de iaurt și castraveți murați, calde sau reci, după preferințe.
Două rețete simple și delicioase de desert: Gogoși cu mere și Cornulețe cu nucă... Rețeta de pâine a lui chef Sorin Bontea, cu doar un gram de drojdie...