Antena

Gem sau dulceață de caise. 3 rețete simple pe care le vei adora

Gem de caise sau dulceață de caise. Fie că vrei o rețetă de dulceață de caise clasică sau una narurală, fără zahăr, iată câteva ponturi pentru a reuși un deliciu culinar

Autor: Alina Serea Publicat: Luni, 15 Iulie 2019, 16:49 | Actualizat: Luni, 15 Iulie 2019, 18:32
Gem sau dulceață de caise. 3 rețete simple pe care le vei adora Galerie de imagini
Dulceata de caise

Gem de caise sau dulceață de caise. Fie că vrei o rețetă de dulceață de caise clasică sau una narurală, fără zahăr, iată câteva ponturi pentru a reuși un deliciu culinar

Uşor de preparat, dulceaţa de caise este metoda ideală de a păstra gustul deosebit al acestor fructe.

Atunci când facem dulceață de caise trebuie să amestecăm constant în special în partea finală pentru a evita afumarea acesteia. Cu 10 minute înainte de a lua oala de pe foc, se poate adăuga miezul seminţelor de caise, îi vor da un gust special.

Dulceață de caise fără conservant

Dulceață de caise. Ingrediente:

Dulceaţă de caise. Mod de preparare:

Se spală caisele şi se aleg fructele care sunt coapte şi a căror coajă este lipsită de lovituri, după care se scot sâmburii, care nu ar trebui aruncaţi ci folosiţi la prepararea acestui tip de dulceaţă. După ce s-au scos sâmburii, aceştia se sparg, iar miezul obţinut se pisează şi se adaugă în dulceaţă la sfârşit.

Apoi, într-o oală, adâncă de vreo 8-10 litri, se pun caisele cu zahărul şi zeama de lămâie şi adăugaţi o cană de apă. După ce se adaugă şi batonul de vanilie, tăiat în jumătate, oala se pune la foc mic timp de 50-60 de minute, amestecând din când în când în compoziţie pentru a preveni să nu se lipească.

După ce s-a luat dulceaţa de caise de pe foc se mai lasă maxim 5 minute, iar mai apoi se va pune în borcanele care au fost în prealabil sterilizate. După ce borcanele s-au sigilat, fie cu capac, fie cu celofan, se întorc cu gura în jos până ce se răcesc.

Rețetă de dulceață de caise, fără zahăr

Dulceață de caise fără zahăr. Ingrediente:

Recomandari A1

Dulceață de caise fără zahăr. Mod de preparare

Pune toate ingredientele într-o oală și, odată ce amestecul începe să fiarbă, folosește o furculița pentru a pasa fructele. Când acestea sunt fierte și dulceața de caise a căpătat deja consistența dorită, oprește focul și pune gemul în borcanele sterilizate în prealabil.

Gem caise rapid

Gem de caise rapid. Ingrediente:

Gem de caise rapid. Mod de preparare

Caisele se pun la fiert cu apa, la foc mediu, într-o cratiţă adâncă. Se ţin pe foc până se lichefiază, 20-30 de minute, amestecând continuu. Când sunt gata, se strecoară bine, eventual prin presa de roşii.

Peste siropul rezultat se toarnă zahărul şi se întoarce la loc pe foc. Se fierbe 15-20 de minute, până se încheagă, amestecând continuu.

Când siropul s-a întărit, se adaugă zeama de lămâie şi sâmburii de caisă pisaţi şi se omogenizează. Se mai dă într-un clocot, apoi se ia de pe foc. Se lasă să se odihnească 2-3 minute. Se toarnă apoi în borcane, cât este fierbinte.

Pe aceeași temă

Cum se sterilizează borcanele pentru dulceața de caise

Dacă nu ai un sterilizator care ar reduce timpul de lucru, poți utiliza mai multe variante pentru a steriliza borcanele pentru dulceața de caise: sterlizarea în apă (pe aragaz), la cuptor, la microunde sau în mașin ade spălat vase, dacă ai una.

Un borcan de sticlă poate fi utilizat de mai multe ori, cu condiția de a-i pune mereu capace noi. Iată care sunt pașii de urmat:

Pe aceeași temă
Whatsapp LinkedIn
gem de caise gem de caise rapid dulceata de caise reteta dulceata de caise reteta gem de caise dulceata de caise fara zahar dulceata de caise fara conservant
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Un nou sezon spectaculos de Formula 1™ se vede LIVE online în AntenaPLAY. Nu rata în acest weekend Marele Premiu al Chinei
Stirile zilei Ce a păţit Alin Borcan după ce a ieşit cu arma la poartă şi i-a ironizat pe mascaţi: "Hoţi cu cagule"
Videoclipul zilei
Citește și
Gem de caise: Ingredientul secret care îi dă o savoare unică
Caisele, darul parfumat al verii. Rețete cu caise pentru toate gusturile.
Negresă cu gem de caise și ciocolată. O prăjitură foarte aromată, cu o textură aerată!
Video recomandate
Video
Citește și