Paste cu sos alb. Rețetă de paste cu pui și sos Alfredo
Paste cu sos alb. Reteta paste cu pui si sos Alfredo. Iti propunem o reteta simpla, rapida si gustoasa de paste. Sosul alb(sosul Alfredo) este un sos extraordinar de gustos, cremos si in combinatie cu pastele si cu puiul e si mai bun!
Publicat: Miercuri, 17 Octombrie 2018, 15:24 | Actualizat: Vineri, 06 Noiembrie 2020, 16:13- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Paste cu sos alb. Rețetă paste cu pui și sos Alfredo. Îți propunem o rețetă simplă, rapidă și gustoasă de paste. Sosul alb(sosul Alfredo) este un sos extraordinar de gustos, cremos și în combinație cu paștele și cu puiul e și mai bun! Sunt recomandate pastele lungi și late fettucine sau tagliatelle sau linguine.
Pe aceeași temăPaste cu sos alb - Ingrediente
300 gr piept de pui fără os
250 gr fettuccine
250 ml smântână pentru gătit 32%
50 gr unt 82% grăsime
100 gr parmezan ras
2 căței usturoi
câteva fire pătrunjel verde
sare, piper
Paste cu sos alb(sos Alfredo) - Mod de preparare
Tăiem pieptul de pui în două pe lung, îl condimentam cu sare de piper și îl rumenim la foc iute, astfel încât să devină rumen la exterior și moale și fraged la interior.
Piptul de pui se ține la calnd până când o să avem nevoie de el.
Punem pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Cât fierb paștele noi vom pregăti sosul. Într-o tigaie topim untul și adăugăm cățeii de usturoi striviți cu podul palmei. După ce își eliberează aromă îi vom îndepărta.
Pe aceeași temăAdăugăm smântână pentru gătit și amestecăm imediat că să omogenizăm. Din acest moment trebuie să fim foarte atenți, focul să fie la minim și amestecăm continuu fiindcă se poate tăia foarte ușor sosul. Atenție, nu confundați smântână pentru gătit cu smântână fermentată, pentru consum. Smântână pentru gătit este ambalată în cutii de carton și va recomand să o folosiți pe cea cu 32% grăsime.
După ce sosul este aproape de punctul de fierbere adăugăm parmezanul ras și amestecăm până la omogenizare.
Sosul îl lăsăm la odihnit, iar între timp tăiem puiul în bucăți mici. Puiul tăiat îl adăugăm peste sos și amestecăm.
Sosul obținut se adaugă peste paștele fierte și scurse.
Poftă bună!
Sursa:caietulcuretete.com