Preparatul de care mulți se feresc câștigă tot mai multă popularitate. Cum se face sushi, simplu și rapid
Sushi este un preparat tradițional japonez care stârnește multe controverse în rândul românilor. Iată ce este și cu ce ingrediente se prepară!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 09 August 2024, 16:37 | Actualizat: Vineri, 09 August 2024, 17:52- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Sushi este un preparat tradițional japonez care se pregătește extrem de simplu și rapid și care a câștigat inimile multor oameni de-a lungul timpului.
Cu toate acestea, încă există persoane care se feresc de acest fel de mâncare pentru că nu înțeleg ce este și cum se prepară.
Pe aceeași temăIată cum poți face cel mai bun sushi chiar la tine acasă!
Rețetă simplă și rapidă pentru sushi
Sushi se poate găti cu orez special numit shari sau sushi-meshi, combinat cu pește crud sau gătit, fructe de mare, legume și chiar și ouă în funcție de preferință.
În general, sushi-ul este asociat cu peștele crud, însă pentru cei care nu sunt adepții acestei forme există o multitudine de rețete prin care preparatul poate fi reintepretat.
Iată o rețetă simplă și rapidă pentru sushi!
Ingrediente
- 225 de grame de orez japonez nefiert cu bobul scurt
- jumătate de unagi la grătar (anghilă de apă dulce)
- jumătate de castravete
- jumătate de pachet de sakura denbu sau furikake (ingrediente culinare tradițional japoneze)
- 2 foi de sushi (foi subțiri de alge marine deshidratate)
- 10 ml oțet de orez
Mod de preparare
Potrivit evz.ro, primul pas este de a încălzi unagi în cuptor timp de 6 minute, timp în care se taie castravetele.
Aveți nevoie și de un covoraș de bambus realizat din tije subțiri de bambus legate între ele cu sfoară de bumbac, utilizat pentru a rula sushi-ul.
Așadar, se pune foaie de sushi pe covorașul de bambus și se adaugă orezul pe care trebuie să îl întindeți uniform. Este important să lăsați o fâșie de 2 cm de-a lungul părții superioare pentru a nu întâmpina probleme.
Ulterior se adaugă restul ingredientelor, punând castravetele în partea de jos și sakura denbu în partea de sus.
În timp ce țineți partea de jos a covorașului de bambus, trebuie să rostogoliți înainte, încercând să păstrați pe cât posibil umplutura înăuntru.
Ultimul pas este de a tăia sushi-ul în bucăți egale cu un cuțit cât mai ascuțit.
Poftă bună!
Pe aceeași temăÎntr-adevăr există mai multe motive pentru care unii oameni se feresc de acest preparat.
Spre exemplu, unii evită sushi-ul pentru că nu înțeleg ce este, în timp ce alții suferă de alergii și intoleranțe alimentare.
Pentru că sushi este deseori asociat cu peștele crud, unii oameni îl evită considerând acest lucru neatractiv sau chiar ciudat.
Gustul și textura nu sunt familiare în gastronomia românească, iar acest lucru îi dă înapoi pe mulți.
De asemenea, nici prețul sushi-ului nu este foarte prietenos, mai ales atunci când este gătit din pește de calitate superioară în restaurante cu specific japonez. Mulți consideră că sushi0ul este un lux care nu își justifică prețul.