Regele Charles al III-lea, îndrăgostit de un desert românesc. Rețeta este simplă și deosebit de gustoasă
Regele Charles al III-lea a fost cucerit de gustul deosebit al unui preparat specific zonei Mureșului. Ingredientul care face preparatul inedit este celebrat an de an în cadrul unui festival care strânge o sumedenie de curioși.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 14 Octombrie 2024, 18:00 | Actualizat: Luni, 14 Octombrie 2024, 18:01- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Nu mai este un secret faptul că Regele Charles al III-lea s-a îndrăgostit de România. Acesta are mai multe proprietăți în țara noastră, de unde beneficiază de produse alimentare proaspete.
Totodată, Regele a dat o nouă viața locuințelor pe care le-a achiziționat, mai ales în zona Viscri, unde îi place să stea în timpul vizitelor în România.
Pe aceeași temăRegele Charles al III-lea, îndrăgostit de un desert românesc. Rețeta este simplă și deosebit de gustoasă
Pe lângă peisajul spectaculos, Regele Charles al III-lea a fost fascinat și de tradiția culinară din țara noastră.
Potrivit unei surse, printre preferințele culinare ale monarhului britanic se regăsește o prăjitură românească delicioasă.
Simplitatea acesteia l-a cucerit pe Regele Marii Britanii. Prăjitura are un ingredient special, și anume rubarba.
Rubarba este o plantă care se găsește destul de rar la noi în țară, cu precădere în zona Mureșului, în satul Saschiz.
Rețeta prăjiturii cu rubarbă este destul de simplă, având doar câteva ingrediente de bază, precum ouă, făină, zahăr și rubarbă proaspătă. Gustul dulce al aluatului este echilibrat perfect de cel acrișor al rubarbei.
Pe aceeași temăPotrivit sursei menționate anterior, în ziua încoronării Regelui Charles al III-lea, satul Saschiz era în sărbătoare. Vedeta festivalului era chiar planta care l-a cucerit pe Rege.
Gospodinele s-au întrecut în preparate cu rubarbă, chiar și dulceață, siropuri, ciorbe sau pizza cu rubarbă, și atât localnicii, cât și turiștii s-au putut delecta cu prăjitura cu rubarbă atât de îndrăgită de monarh.
Pe aceeași temă„I-a plăcut foarte mult prăjitura noastră cu rubarbă”, a prcizat o gospodină, care a avut ocazia să-l întâlnească personal pe Regele Charles al III-lea în timpul vizitelor sale la Saschiz.
„Este foarte bună, iar rubarba ne aduce mai aproape de natură. Cred că asta îl fascinează și pe Regele Charles”, a declarat unul dintre vizitatori.
Pe aceeași temăCurtea bisericii fortificate din Saschiz s-a animat de oaspeți, mirosuri îmbietoare și muzică.
Sărbătoarea rubarbei are loc în fiecare an în prima sâmbătă din luna mai, în satul Saschiz. La festivități participă oameni din întreaga țară și chiar din străinătate. Festivalul a ajuns deja la a X-a ediție.
Pe aceeași temăÎn satul respectiv, această plantă este mai mult decât un ingredient. Rubarba reprezintă legătura cu tradiția și cu natura.
„Recolta de anul acesta este mai slabă din cauza vremii capricioase, dar rubarba rămâne un ingredient esențial în gastronomia noastră”, precizează Mircea Munteanu, cultivator local, conform sursei menționate anterior.