Reteta: Bucataria japoneza - Omuraisu
Omuraisu este reteta care sta intre traditional si modern. Este traditionala, pentru ca se afla in categoria retetelor in care se foloseste orezul si moderna pentru ca a fost inventata dupa anii '50, din dorinta oamenilor de a manca rapid.
Publicat: Luni, 09 August 2010, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 21:26Omuraisu este reteta reprezentativa a Japoniei secolului XXI, intr-o lume agitata, aflata intre traditie si modernism, fara a-si pierde farmecul de odinioara.
Ingrediente:
- 2 oua
- 50 ml suc de rosii
- 50 g ciuperci
- orez de "ieri" (ramas)
- o ceapa mica
- ardei
- 2 lingurite sos de soia
- 1/2 lingurita de miere
Preparare:
1. Se pune tigaia la incins si se caleste ceapa taiata rondele, intr-o lingurita de ulei. Peste ceapa se aduga sucul de rosii si ciupercile si dupa ce acestea au fiert, se pune si orezul in tigaie.
2. Dupa ce s-a rumenit un pic orezul, se pune mierea si o lingurita de sos de soia si se mai lasa inca 1 minut.
3. Se face omleta.
4. Compozitia preparata mai sus se pune in interiorul omletei si se serveste cu sos de soia sau chilli.
Pofta buna!
Cititi si alte retete din seria "Bucataria japoneza":
Foto: Mangakoe