Rețetă de chifteluțe suedeze cu sos. Pregătește popularul preparat care a cucerit lumea
Chifteluțele suedeze au cucerit pofticioșii din lumea întreagă. Pregătește preparatul delicios chiar la tine acasă.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 06 Noiembrie 2024, 17:45 | Actualizat: Miercuri, 06 Noiembrie 2024, 17:45- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Chifteluțele suedeze în sos i-au cucerit rapid pe români. Cel mai cunoscut preparat din Suedia se pregătește foarte ușor, iar gustul este unul savuros, precum cel de la restaurant.
Pe aceeași temăRețetă de chifteluțe suedeze cu sos. Pregătește popularul preparat care a cucerit lumea
Chifteluțele suedeze sunt ușor diferite de cele făcute de bunica. Acestea au o textură mai moale, iar împreună cu sosul au un gust deosebit.
Pe aceeași temăIngrediente pentru chifteluțe
- 250 de grame de carne de vită tocată
- 250 de grame de carne de porc tocată
- 1 ceapă tăiată mărunt
- 1 ou
Pe aceeași temă- 100 de grame de pesmet
- 50 de mililitri de lapte
- 2 căței de usturoi zdrobiți
- sare, după gust
- piper, după gust
- jumătate de linguriță de ienibahar
Pe aceeași temăIngrediente sos pentru chifteluțe
- 50 de grame de unt
- 1 lingură de muștar
- 200 de mililitri de smântână pentru gătit
Pe aceeași temă- 250 de mililitri de supă de vită sau de legume
- 3 linguri de făină
- sare
- piper
Pe aceeași temăMod de preparare
În vas încăpător se amestecă toată carnea cu restul ingredientelor. După omogenizarea compoziției, se formează chifteluțele cu mâna ușor umedă. Gata formate, se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Pe aceeași temăDupă care se bagă la cuptorul preîncălzit și se lasă acolo pentru aproximativ 25 de minute. După se întorc și se mai lasă încă 10 mnute. La final, se scot și se lasă la răcit.
Pe aceeași temăÎn timpul în care chifteluțele sunt la cuptor, se pregătește sosul. Într-o tigaie, se topește untul și se adaugă, în ploaie, făina, conform unei surse. Se amestecă mereu, astfel încât să nu se formeze cocoloașe.
După care se toarnă supa fierbinte, se amestecă și se adaugă și smântâna, muștarul, sarea și piperul.
Pe aceeași temăSe amestecă și se ține pe foc până se obține un sos fin și mai gros.
Pentru servire, se așază chifteluțele în sos.
Preparatul suedez a cucerit papilele gustative ale tuturor pofticioșilor. Se poate consuma și cu dulceață și mazăre fiartă sau piure de cartofi, după rețeta clasică. Bineînțeles, se pot consuma cu orice legume de sezon.