- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Postul Crăciunului începe în dimineața zilei de 15 noiembrie 2024. Așa că nu mai este mult până atunci. Acesta ține 40 de zile și este unul al bucuriei, la finalul lui sărbătorindu-se Nașterea Mântuitorului.
În aceste 40 de zile, creștinii se abțin de la anumite alimente, pentru purificarea trupului, dar se îngrijesc și de purificarea sufletului, prin rugăciune.
Postul Crăciunului nu este atât de aspru precum cel al Paștelui, fiind o sumedenie de legume și fructe proaspete care dau savoare mâncărurilor.
Citește și: Rețete de post care sunt gata în maxim 30 de minute. 5 idei de mâncăruri sănătoase și ușor de făcut
Rețetă de ciorbă de dovlecei. Este ideală în postul Crăciunului
O ciorbă delicioasă de post este cea de dovlecei. Aceștia fac parte din categoria legumelor de sezon și aduc multă savoare în bucătăriile românilor.
De asemenea, acest preparat este bogat în vitamine și nutrienți, ajutând la imunitate în sezonul rece. Dovleceii au cantități importante de antioxidanți, susțin digestia și sănătatea cardiovasculară, îmbunătățesc funcția vizuală și, datorită conținutul scăzut de calorii, ajută la scăderea în greutate.
Citește și: Sarmale de post ca la bunica. Ingredientul secret care le dă gustul copilăriei
Rețeta de ciorbă de dovlecei este una rapidă și foarte simplă. Este numai bună pentru temperaturile de afară și poate fi preparată chiar și de cei mai puțin experimentați în bucătărie.
Citește și: Găluște cu prune de post. Cea mai simplă rețetă de gomboți
Ingrediente
- 350 de grame de dovlecei, tăiați cubulețe
- 1 ceapă (aproximativ 200 de grame)
- 1 ardei gras
- mărar
- pătrunjel
Citește și: Rețetă ciulama de ciuperci de post. Trucul gospodinelor pentru a ieși cremoasă
- 1 morcov
- leuștean (1 lingură cu vârf)
- jumătate de ardei iute
- sare, după gust
- zeama de la o jumătate de lămâie sau oțet
- bulion sau suc de roșii.
Mod de preparare
Se pun la fiert aproximativ 2 litri de apă. După care taie în bucăți mici ceapa, ardeiul gras și cel iute și se adaugă în apa de pe foc. Se pune capacul și se lasă la fiert pentru aproximativ 15 minute, potrivit unei surse.
După care se adaugă bucățile de dovlecei și bulionul. De asemenea, se pune sarea și se lasă la fiert pentru încă 5 minute. Apoi se adaugă zeama de lămâie. Se poate verifica pentru a potrivi gustul după preferințe.
Această rețetă este rapidă și delicioasă. Aromele se îmbină perfect și este ideală pentru sezonul rece.
Rețetă rapidă de sărățele. O gustare delicioasă și ieftină... Rețetă de chifteluțe suedeze cu sos. Pregătește popularul preparat care a cucerit lumea...