Antena Căutare

Rețetă de ciorbă de dovlecei. Este ideală în postul Crăciunului

Postul Crăciunului se apropie cu pași repezi, iar gospodinele sunt pregătite să prepare cele mai delicioase feluri de mâncare de post. Iată o rețetă de ciorbă de dovlecei numai bună pentru mesele din timpul postului.

Galerie
O rețetă de post delicioasă și sănătoasă | Shutterstock

Postul Crăciunului începe în dimineața zilei de 15 noiembrie 2024. Așa că nu mai este mult până atunci. Acesta ține 40 de zile și este unul al bucuriei, la finalul lui sărbătorindu-se Nașterea Mântuitorului.

În aceste 40 de zile, creștinii se abțin de la anumite alimente, pentru purificarea trupului, dar se îngrijesc și de purificarea sufletului, prin rugăciune.

Postul Crăciunului nu este atât de aspru precum cel al Paștelui, fiind o sumedenie de legume și fructe proaspete care dau savoare mâncărurilor.

Citește și: Rețete de post care sunt gata în maxim 30 de minute. 5 idei de mâncăruri sănătoase și ușor de făcut

Articolul continuă după reclamă

Rețetă de ciorbă de dovlecei. Este ideală în postul Crăciunului

O ciorbă delicioasă de post este cea de dovlecei. Aceștia fac parte din categoria legumelor de sezon și aduc multă savoare în bucătăriile românilor.

De asemenea, acest preparat este bogat în vitamine și nutrienți, ajutând la imunitate în sezonul rece. Dovleceii au cantități importante de antioxidanți, susțin digestia și sănătatea cardiovasculară, îmbunătățesc funcția vizuală și, datorită conținutul scăzut de calorii, ajută la scăderea în greutate.

Citește și: Sarmale de post ca la bunica. Ingredientul secret care le dă gustul copilăriei

Rețeta de ciorbă de dovlecei este una rapidă și foarte simplă. Este numai bună pentru temperaturile de afară și poate fi preparată chiar și de cei mai puțin experimentați în bucătărie.

Citește și: Găluște cu prune de post. Cea mai simplă rețetă de gomboți

Ingrediente

- 350 de grame de dovlecei, tăiați cubulețe

- 1 ceapă (aproximativ 200 de grame)

- 1 ardei gras

- mărar

- pătrunjel

Citește și: Rețetă ciulama de ciuperci de post. Trucul gospodinelor pentru a ieși cremoasă

- 1 morcov

- leuștean (1 lingură cu vârf)

- jumătate de ardei iute

- sare, după gust

- zeama de la o jumătate de lămâie sau oțet

- bulion sau suc de roșii.

Citește și: Cum să prepari cea mai delicioasă rețetă de fasole de post. Ce ingredient ar trebui să nu mai uiți pentru un gust autentic

Mod de preparare

Se pun la fiert aproximativ 2 litri de apă. După care taie în bucăți mici ceapa, ardeiul gras și cel iute și se adaugă în apa de pe foc. Se pune capacul și se lasă la fiert pentru aproximativ 15 minute, potrivit unei surse.

Citește și: Rețetă de dovlecei pane de post. Preparatul delicios care iese mai gustos fără ou. Trucul pe care trebuie să îl aplici

După care se adaugă bucățile de dovlecei și bulionul. De asemenea, se pune sarea și se lasă la fiert pentru încă 5 minute. Apoi se adaugă zeama de lămâie. Se poate verifica pentru a potrivi gustul după preferințe.

Această rețetă este rapidă și delicioasă. Aromele se îmbină perfect și este ideală pentru sezonul rece.

Rețetă rapidă de sărățele. O gustare delicioasă și ieftină... Rețetă de chifteluțe suedeze cu sos. Pregătește popularul preparat care a cucerit lumea...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x