Rețeta de drob de miel a lui Chef Sorin Bontea. Care sunt secretele celebrului bucătar
Chef Sorin Bontea a dezvăluit care este rețeta lui de drob de miel pentru masa de Paște. Care este secretul lui în bucătărie și ce face diferit de toate gospodinele.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 20 Aprilie 2022, 12:25 | Actualizat: Vineri, 17 Martie 2023, 09:24Rețetă drob de miel chef Bontea. Pe lângă pască, ouă și cozonac, drobul de miel este unul dintre cele mai iubite preparate de pe masa de Paște.
Gospodinele pregătesc drobul de miel cu câteva zile înainte de Paște sau chiar în Sâmbătă Mare pentru a avea răgaz să se răcească și să poată fi servit în momentul potrivit. Din carnea de miel care rămâne se poate face o ciorbă gustoasă.
Rețetă drob de miel chef Bontea. Cum faci un drob gustos după rețeta lui chef Sorin Bontea
Pentru un drob extrem de gustos și bun, chef Sorin Bonea dezvăluie că organele de la miel le înăbușește, nu le fierbe.
Ingrediente Rețetă drob de miel chef Bontea
Ai nevoie de: 2 kg organe de miel și puțină carne de miel, prapur, 5 cepe, mărar și pătrunjel din abundență, sare, 5 ouă și puțin ulei.
Pe aceeași temăMod de preparare Rețetă drob de miel chef Bontea
Chef Sorin Bontea a dezvăluit secretul său din bucătărie pentru rețetă de drob de miel în cadrul unui videoclip pe Youtube, acolo unde a precizat încă de la început că nu fierbe organele de miel pentru a nu-și pierde din gust. El înăbușă carnea și organele de miel.
Acesta a spus că soția a obișnuiește să fiarbă organele de miel, însă el preferă altă variantă, care ajută la păstrarea unui gust intens. Prima dată tai cubulețe mici organele, te poți orienta după orificiul mașinii de tocat, ca sa intre ușor pe acolo. Astfel, într-o oală pune puțin ulei și adaugă organele de la miel.
Pe aceeași temăSe amestecă bine, bine și se lasă în oală până ce apa care iese din organe scade și orice urmă de sânge este eliminată din compoziție. Între timp, cureți cele cinci cepe și le toci mărunt, mărunt, fie le dai printr-un aparat de mărunțit. Încălzești o tigaie și pui la călit ceapa, dar trebuie să fii atent asupra ei. Cel mai bine o faci după ce ai terminat de înăbușit organele dimpreună cu carnea de miel. În tot acest timp trebuie să ținem cont de faptul că drobul de miel va mai sta alte 30-40 de minute în cuptor, de aceea nu trebuie să uscăm organele.
După ce organele ai stat la înăbușit, ele nu trebuie să fie făcute perfect, ci ușor moi/crude. Pregătim să le trecem prin mașina de tocat împreună cu mărarul și pătrunjelul. După ce avem compoziția trasă prin mașina de tocat, adăugăm într-un bol împreună cu carnea, ceapa tocată și ouăle crude cu tot cu albuș și gălbenuș.
Amestecăm foarte bine și vedem dacă avem compoziție, strângem în mănâncă astfel încât să ne dăm seama dacă se leagă bine. Dacă nu, mai putem adăuga pătrunjel, mărar sau ceapă, unele gospodine preferă și pesmet.
Adăugăm sare şi piper şi amestecăm foarte bine până când totul rezultă omogenizat. Tapetam cu ulei o tavă mare, adăugăm drobul şi îl băgăm la cuptor preîncălzit la 180 grade cam 30-40 de minute.
În momentul în care vedem că drobul se desprinde singur de pe marginile formei şi este rumen, îl scoatem din cuptor şi îl lăsăm să se răcească.
Chef Sorin Bontea sugerează și să fie băgat la frigider, timp în care poate sta și o zi, după care îl tăiem pătratele şi îl servim, dar contează și în funcție de vreme.