Reteta de post a zilei: Lasagna din mamaliga si vinete
Pentru vinerea aceasta, retea de post a zilei va fi una delicioasa si nu prea grasa: lasagna din mamaliga si vinete. Pofta buna!
Publicat: Vineri, 24 Februarie 2012, 00:00 | Actualizat: Joi, 14 Ianuarie 2021, 17:52- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente (6 portii) pentru reteta de post Lasagna din mamaliga si vinete:
3 vinete mari;
doua linguri ulei de masline;
o ceapa medie;
patru catei usturoi, presati;
un kilogram de rosii mici, sau 2 conserve de rosii;
un sfert de lingurita de sare;
o lingura otet balsamic;
o legatura de busuioc;
piper negru;
mamaliga mai tare.
Mod de preparare pentru reteta de post Lasagna din mamaliga si vinete:
1. Incalzeste cuptorul la 220 de grade, iar intre timp pune o oala pe foc, la temperatura medie, si incalzeste uleiul de masline. Adauga ceapa si usturoiul, tocate marunt, si amesteca mai multe minute.
2. Adauga acum si conservele de rosii, sau rosiile tocate marunt, si amsteca timp de 30 de minute, la foc mic. Pune si otetul si busuiocul si asezoneaza cu sare si cu piper.
3. Incalzeste apoi o tigaie grill pe foc, apoi pune la facut feliile de la vinete, pana se inmoaie, 2-3 minute. Tine-le apoi separat.
4. Urmatorul pas: pune sos tomat pe fundul unui vas de ceramica pe care-l vei baga la cuptor. Asaza apoi felii de vinete, dupa care pune iar sos peste felii, dupa care asaza felii dintr-o bucata de mamaliga mai tare.
5. Da apoi vasul la cuptor, dupa ce-l acoperi cu folie de aluminiu. Tine-l aproximativ 30 de minute.
Pofta buna!
Foto: marthastewart.com