Reteta de post: Humus cu ceapa rosie si condimente indiene
Daca ai chef de o gustare rapida si satioasa alege intotdeauna humusul. Aceasta salata este ideala si pentru o cina in doi.
Publicat: Miercuri, 14 Decembrie 2011, 00:00 | Actualizat: Luni, 05 Aprilie 2021, 14:36Daca ai chef de o gustare rapida si satioasa alege intotdeauna humusul. Aceasta salata este ideala si pentru o cina in doi.
Ingrediente pentru reteta de post Humus cu ceapa rosie si condimente indiene:
2 linguri ulei de masline
1 ceapa rosie taiata fin
1 lingurita seminte de chimion
1 lingurita seminte de coriandru
½ lingurita seminte de fenicul
1 conserva de 400g de naut, clatit si uscat
sucul de la ½ lamaie
1 lingura pasta de susan
2 lingurite de coriandru taiat fin
lipie, pentru servit
Citeste si: Cum se prepară rețeta clasică de Hummus libanez. Una dintre cele mai căutate rețete în perioada de post
Mod de preparare pentru reteta de post Humus cu ceapa rosie si condimente indiene:
1. Intr-o tigaie de teflon se incinge o lingurita de ulei, in care se caleste ceapa pana devine moale si usor maronie. Se ia de pe foc si se lasa la racit pana se pregatesc restul ingredientelor.
2. Condimentele se prajesc aproximativ doua minute la foc mic, apoi se iau de pe foc si se macina pana devin pudra. Intr-un robot de bucatarie se mixeaza nautul, sucul de lamaie, pasta de susan, condimentele, sare, coriandrul si ceapa rosie, pana amestecul devine fin.
Citeste si: Rețetă de Hummus cu sfeclă roșie și lipii libaneze aromate
3. Se rastoarna intr-un bol pentru servit si se asezoneaza cu restul de ulei de masline. Se incalzeste lipia si se serveste cu humus.
Pofta buna!
Foto: goodtaste.com