Rețetă de roșii deshidratate, conservate în ulei de măsline aromatizat
Perfecte pentru mai târziu aceste roșii deshidratate, conservate în ulei de măsline aromatizat, consumate alături de salate sau garniturile preferate
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 25 August 2020, 15:43 | Actualizat: Luni, 01 Februarie 2021, 16:41Foarte bine merg roșiile deshidratate în rețetele de paste, sau în diverse salate, în tarte, pizza, sau chiar introduse în aluaturile de pâine.
Ingrediente pentru rețeta de roșii deshidratate, conservate în ulei de măsline aromatizat:
- 1 kg roșii nu foarte coapte și nu foarte mari
- 500 ml ulei de măsline
- 5-6 căței de usturoi
- 1 linguriță sare pentru murături
- oregano uscat și busuioc uscat
- piper boabe
- 1-2 foi de dafin
- puțin zahăr, opțional
Mod de preparare pentru rețeta de roșii deshidratate, conservate în ulei de măsline aromatizat:
Se aleg roșii potrivit de mari, se spală, se usucă bine, se taie în jumătăți și li se îndepărtează semințele.
Se așază într-o tavă pe hârtie de copt.
2-3 căței de usturoi se pisează cu sare și se freacă cu puțin ulei de măsline ca la mujdei. Cu acest mujdei se ung jumătățile de roșii.
Pe aceeași temăSe presară sare grunjoasă, oregano și busuioc și se dau la cuptorul preîncălzit la 95-100 de grade și se lasă acolo o jumătate de zi, sau până se deshidratează.
Se pot usca și la soare, între coli albe de hârtie, sau cu ajutorul deshidratorului, dacă dispunem de el.
Uleiul de măsline se încălzește și se aromatizează cu 1-2 căței de usturoi zdrobiți, piper boabe, foi de dafin, busuioc și oregano.
Roșiile deshidratate se pun în borcane sterilizate, apoi se acoperă cu ulei de măsline aromatizat și strecurat, se închid cu capacele din dotare și se lasă în cuptorul deja cald, până a doua zi.
Printre roșii se mai pot strecura câțiva căței de usturoi, pentru un gust mai picant.
Sunt foarte gustoase, aromate, iar uleiul se poate folosi la salate, mâncăruri sau alte preparate.