- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Foarte buni ardeii iuți în stare crudă, serviți, cu diverse ciorbe, sau cu diverse feluri principale, dar buni vor fi și în sezonul rece, conservați în oțet!
Iată ce ne trebuie pentru cele două rețete de ardei iuți în oțet.
Rețeta Ardei iuți conservați în oțet, la rece - Ingrediente:
- 1 kg ardei iuți, multicolori
- sare pentru murături
- oțet de 9 grade
- zahăr
Rețeta Ardei iuți conservați în oțet, la rece - Preparare
Se spală bine ardeii, se scurg foarte bine și se pun în borcane de 800 g, îndesându-i cu grijă să încapă cât mai mulți. Se adaugă o linguriță de sare pentru murături și 1/2 linguriță de zahăr( opțional), se toarnă oțet până la filetul borcanelor și se înfiletează capacele. Se agită borcanele pentru a se topi sarea și zahărul și se trec ân cămară. Nu necesită fierbere, iar ardeii se vor păstra foarte bine, crocanți și picanți.
Rețeta Ardei iuți în oțet cu ardei bulgărești - Ingrediente
- 500 gr ardei iuți
- 500 gr ardei bulgărești
- oțet
- apă
- sare pentru murături
- zahăr
Rețeta Ardei iuți în oțet cu ardei bulgărești - Preparare
Se spală ardeii, se scurg și se pun în borcane jumătate ardei iuți și jumătate ardei bulgărești. Se îndeasă bine. Se toarnă apă peste ardeii din borcane pentru a se măsura cantitatea de lichid necesară, apoi se scurge bine apa.
În funcție de cantitatea de lichid măsurată se calculează și se fierbe o parte de oțet și două părți de apă, plus o linguriță de sare/borcan și 1/2 linguriță de zahăr.
Lichidul se toarnă fierbinte peste ardei, se înfiletează capacele și se țin borcanele sub pături până se răcesc.
Această rețetă este pentru cei care vor ardeii mai puțin picanți, întrucât o parte din iuțeala ardeilor se diminuează prin opărire și se transferă și la ardeii bulgărești.
Crayfish cu macrou afumat, pink peppercorn, capere, crispy bread și cocktail souce, caviar cu alge murate si andive... Cel mai gustos și aromat desert de toamnă: Prăjitura cu dovleac și nuci...