Rețetă de tartă cu ciuperci și spanac. Simplu și rapid pentru un prânz delicios
Odată cu creterea temperaturilor apetitul scade. Cu toate acestea corpul are nevoie de nutrienți în fiecare zi. O rețetă simplă de tartă sărată este ideală pentru a-ți recăpăta energia într-o zi de vară.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 15 Mai 2024, 15:57 | Actualizat: Miercuri, 15 Mai 2024, 15:57- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Vremea se încălzește și este ideală pentru un brunch cu prietenii. Rețeta de tartă cu ciuperci și spanac este ușor de preparat și cucerește orice pofticios.
Pe aceeași temăRețetă de tartă cu ciuperci și spanac. Simplu și rapid pentru un prânz delicios
Această tartă este deosebit de aromată și își poate face loc în meniul oricărui pretențios.
Pe aceeași temăIngrediente pentru aluat
- 250 gr. făină
- 100 gr. unt rece
- 1 gălbenuș
- 40 ml apă rece
- 1 praf de sare
Ingrediente pentru umplutură
- 200 gr. ciuperci
- 300 gr. spanac
- 1 ceapă mare
- 2 căței de usturoi, mărunțiți
- 1 lingură ulei
- 1/2 linguriță cimbru uscat
Pe aceeași temă- 1/2 linguriță boia dulce
- sare, după gust
- piper negru, proaspăt măcinat, după gust
- 100 gr. brânză sfărâmată
Pe aceeași temăMod de preparare
Într-un vas încăpător se amestecă făina cu untul tăiat cuburi, după care se adaugă gălbenușul, sarea și apa. Compoziția respectivă se amestecă până rezultă un aluat. Acesta se frământă și se strânge sub formă de bilă într-o folie de plastic. Se păstrează la frigider timp de o oră.
După care se întinde și se așază într-o tavă tapetată, inclusiv pe margini. Se înțeapă din loc în loc.
Pe aceeași temăÎntre timp se călește ceapa tăiată mărunt, până ce devine transparentă. Se adaugă ciupercile tăiate și se călesc și ele până se înmoaie și se rumenesc. Peste se adaugă usturoiul mărunțit. După două minute se adaugă spanacul și se gătelte până se înmoaie și începe să-și micșoreze volumul. Atunci se condimentează, după gust, cu sare, piper și boaia de ardei dulce.
Pe aceeași temăSe lasă compoziția a răcit, după care se întinde în tava tapetată. Peste se adaugă câteva ciuperci feliate și se presară brânză pe deasupra.
Se preîncălzește cumporul, după care se lasă tarta aproximativ 25 - 30 de minute sau până ce crusta capătă o nuanță aurie și devine crocantă.
Înainte de a o tăia se lasă câteva minute. De asemenea, se poate decora cu frunze de spanac înainte de a o servi, potrivit unei surse.