Antena

Rețeta pentru cel mai bun chec cu dovleac și ciocolată. Cum să îl prepari ca la cofetărie

Desertul care te face să mai vrei o felie din nou și din nou! Iată cum se prepară pentru un gust irezistibil!

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 06 Noiembrie 2024, 17:49 | Actualizat: Joi, 07 Noiembrie 2024, 12:25
Rețeta pentru cel mai bun chec cu dovleac și ciocolată. Cum să îl prepari ca la cofetărie Galerie de imagini
Rețeta pentru cel mai bun chec cu dovleac și ciocolată.
Shutterstock.com

Dovleacul este vedeta sezonului, iar gospodinele iscusite îl integrează în multe feluri principale de mâncare, dar și în deserturi delicioase care sunt chiar și pe gustul celor mai pretențioși.

Faptul că dovleacul este atât de ușor de preparat în diferite combinații le face pe gospodine să îl congeleze de cele mai multe ori pentru a-l putea folosi și pe restul parcusului anului, atunci când dovlecii plăcintari sunt mult mai greu de găsit.

Pe aceeași temă

Iată cum să prepari un chec cu dovleac și ciocolată chiar la tine acasă!

Rețeta pentru cel mai bun chec cu dovleac și ciocolată

Checul este un desert pe care nu îl poți refuza, însă atunci când este gătit cum trebuie desertul poate da dependență

Dacă vrei să îți impresionezi cu adevărat prietenii și familia, urmărește pașii de mai jos, ținând cont de faptul că măsurile sunt adecvate pentru 4 porții.

Iată ce ingrediente sunt necesare pentru checul cu dovleac și plăcintă!

Ingrediente

Pentru stratul brownie ai nevoie de:

Recomandari A1
Pe aceeași temă

Mod de preparare

Primul pas este de a prepara piureul de dovleac. Acesta se curăță, se taie în bucăți mai mari și se coace la cuptor timp de o oră. După ce s-a răcit, se curăță de coajă și se pune în blender pentru a se pasa foarte bine. În cazul în care vrei să te bucuri de piure de dovleac tot timpul anului, poți să îl depozitezi la congelator în punguțe închise bine ermetic.

Ulterior, se pregătește amestecul de ciocolată (brownie). Se topește untul împreună cu ciocolata neagră. Se adaugă zahărul și făina, un ou și vanilia. Se lasă deoparte pentru un moment și se trece la pasul următor.

Se preîncălzește cuptorul la 175 de grade și se unge cu unt tava de chec sau se folosește hârtie de copt în funcție de preferință.

Într-un bol se ametecă făina, praful de copt, bicarbonatul, sarea și restul condimentelor și se lasă deoparte.

În alt bol mai mare se bat restul ouălor timp de 2 minute. Se adaugă ulei și piureul de dovleac. Treptat se adaugă și amestecul de făină și se alternează cu laptele.

Se toarnă în tavă compoziția de chec și din loc în loc se adaugă cât două linguri de compoziție de brownie. Cu o scobitoare sau un pai metalic se amestecă astfel încât să iasă un efect marmorat, scrie madelicii.ro.

Ulterior se pune din nou câte puțin din compoziția chec și apoi din nou din cea de brownie. Procesul se repetă până când se termină compozițiile. Opțional, deasupra se pot presăra chipsuri de ciocolată.

După ce totul este gata, se pune la cuptor pentru 55-60 de minute. Când acesta se copt, se lasă la răcit în tavă și apoi se scoate din formă. După ce s-a răcit complet este gata de tăiat și de savurat.

Poftă bună!

Pe aceeași temă
Whatsapp LinkedIn
rețetă culinară chec dovleac ciocolată prăjituri desert mâncare
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera serialului coreean Shooting Stars e în AntenaPLAY. Descoperă episodul 1 din comedia romantică perfectă!
Stirile zilei Cum a fost păcălit Tudor cu noua escrocherie de 2 euro. "Nu ştiu ce a fost în capul meu"
Videoclipul zilei
Citește și
Rețeta pentru siropul de tuse al Savetei Bogdan. Cum se apără solista de răceală și la ce trucuri...
Dieta bazată pe cartofi și iaurt. Cum să slăbești sănătos și să te bucuri de gustul alimentelor
Rețeta pentru o plăcintă de dovleac excelentă. De ce românii o savurează an de an pe 1 decembrie
Rețeta pentru o ciorbă de fasole boabe perfectă. Se mănâncă pe 1 decembrie în fiecare an
Video recomandate
Video
Citește și