Rețeta pentru un vin fiert cu mere, portocale și scorțișoară. Cum să îl prepari pentru un gust greu de refuzat
Vinul fiert este băutura vedetă a sezonului! Descoperă care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru cel mai bun gust!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 21 Noiembrie 2024, 13:01 | Actualizat: Joi, 21 Noiembrie 2024, 13:51Vinul fiert este vedeta sezonului, mai ales atunci când Târgurile de Crăciun sunt în toi!
Băutura a căpătat popularitate în urmă cu sute de ani, atunci când oamenii o foloseau atât pentru a se încălzi atunci când temperaturile din termometre erau extrem de scăzute, cât și pentru a se destinde în compania celor apropiați.
Pe aceeași temăDescoperă în rândurile de mai jos cum poți prepara un vin fiert chiar la tine acasă!
Rețeta pentru un vin fiert cu mere, portocale și scorțișoară
Aroma vinului fiert nu se compară cu nimic, mai ales atunci când oamenii îl savurează în fața șemineului, de Crăciun, alături de familie.
Pentru a le pregăti o surpriză plăcută celor dragi, ai nevoie de următoarele ingrediente!
Ingrediente
- 750 de ml de vin roșu
- 3 sau 4 linguri de zahăr brun sau miere în funcție de vinul pe care l-ai ales.
- între 5 și 10 cuișoare în funcție de preferințe pentru intensitatea aromei
- 2 batoane de scorțișoară
- o portocală sau două clementine în funcție de preferințe
- o lămâie
- un măr sau o gutuie în funcție de preferințe
Mod de preparare
Primul pas este de a tăia portocala în jumătate. Prima jumătate se taie în felii, iar cea de a doua se păstrează pentru a se stoarce sucul.
Se pune vinul la fiert împreună cu sucul de portocală într-o oală încăpătoare la foc mic și apoi se taie și lămâia și mărul.
Potrivit blog.wikoti, după ce amestecul s-a încălzit se adaugă zahărul brun sau mierea după gust și se amestecă foarte bine până când se acestea se topesc.
Ulterior se adaugă și batoanele de scorțișoară și cuișoarele și se amestecă puțin. Se așteaptă până când vinul ajunge la temperatura de fierbere sau chiar până când dispare toată spuma de la suprafață.
După ce vinul a fiert se ia oala de pe aragaz și se adaugă feliile de fructe tăiate anterior.
Se acoperă cu un capac și se lasă timp de 8 - 10 minte pentru ca aromele folosite în rețetă să se îmbine eficient.
La final se pune vinul în căni, iar pentru o impresie pe cinste se ornează cu lămâie, portocală sau clementine!
Nu uita să îl consumi cu moderație!
Poftă bună!
Pe aceeași temăVinul fiert nu doar că este delicios, ci are și o serie de beneficii pentru organism.
Pe lângă faptul că ține simptomele de răceală la distanță, ajutând sistemul imunitar să lupte contra virușilor, vinul fiert este bogat în antioxidanți și vitamina C, datorită ingredientelor alături de care este preparat. Atât fructele, cât și scorțișoara au efecte antiinflamatoare și îi ajute pe cei care suferă de sinuzită să respire mai ușor.