Reteta: Salata cu piept de pui si migdale
Salatele sunt excelente pentru o gustare satioasa, un pranz sau o cina usoara, in functie de ingredientele folosite. Aceasta reteta imbina dulceata caiselor cu gustul acrisor al mustarului si otetului ce ii dau savoare carnii fragede de pui.
Publicat: Miercuri, 31 August 2011, 00:00 | Actualizat: Sambata, 12 Decembrie 2020, 20:56Ingrediente pentru reteta Salata cu piept de pui si migdale:
- trei linguri ulei de masline;
- jumatate de kilogram piept de pui;
- sare mare si piper;
- 250 grame pastai verzi, curatate;
- trei linguri otet de vin rosu;
- o lingura gem de caise;
- o lingura mustar de Dijon;
- o capatana de radicchio, curatate si feliate;
- 1/3 cana cirese uscate;
- ¼ cana migdale sfaramate.
Mod de preparare pentru reteta Salata cu piept de pui si migdale:
1. Intr-o tigaie mare, incalzeste o lingura ulei. Asezoneaza puiul cu sare si piper si prajeste-l pe fiecare parte, cat carnea sa devina opaca. Apoi transfera pe o farfurie. Cand se raceste, taie-l feliute.
2. Intr-un bol mediu, pune apa cu sare la fiert. Adauga pastaile si tine-le pe foc pana se inmoaie, timp de 4-6 minute. Clateste cu apa rece, apoi scurge-le bine.
3. Pregateste dressing-ul: intr-un bol mic, amesteca otetul cu gemul, mustarul si doua linguri de ulei si asezoneaza cu sare si piper.
4. Intr-un bol adanc pune frunzele de radicchio si dressing-ul, oprind o lingura din el insa. Imparte salata in farfurii, asaza puiul, fasolea verde, ciresele si migdalele. Pune restul de dressing si serveste imediat.
Pofta buna!
Foto: scarletwords.com