Reteta zilei: Galuste umplute cu legume
Galustele nu sunt doar acele bilute consistente din supa. In China, sunt consumate in sute de feluri - picante, dulci, crocante sau umplute. Sunt un deliciu in orice fel le-ai consuma.
Publicat: Vineri, 16 Septembrie 2011, 00:00 | Actualizat: Miercuri, 17 Februarie 2021, 19:51- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru reteta Galuste umplute cu legume:
6 foi mari sau 9 foi mici de foitaj
4 linguri de unt topit
Pentru umplutura:
1 lingura de ulei de arahide
3 catei de usturoi taiati marunt
1 morcov, curatat si ras fin
o jumatate de varza verde
220g muguri de bambus din conserva, scursi si taiati fin
100g ciuperci castana din conserva, taiate felii
3 linguri sos de stridii
2 linguri de sos soia usor
1 legatura de ceapa de tuns, maruntita
Mod de preparare pentru reteta Galuste umplute cu legume:
1. Se incalzeste cuptorul la 160°C. Se pun 3 foi de foitaj una peste alta, unse cu unt in prealabil. Se repeta aceeasi operatiune si cu celelalte foi. Folosind o forma rotunda, cu diametrul de 8 cm, se taie 24 de discuri. Se unge cu unt topit o tava cu forme pentru briose, apoi se asaza discurile din foitaj in forme (probabil va fi nevoie sa le coaceti pe rand, asa ca acoperiti restul de aluat cu un servet umed pana le coaceti). Se coc 15 minute pana se rumenesc. Pot fi pastrate timp de o zi intr-un recipient fara aer.
2. Pentru a se servi, se pun foitajele la incalzit in cuptor. Se incinge uleiul intr-un wok sau intr-o tigaie, la foc moderat. Se prajeste usturoiul in wok pentru cateva secunde, se adauga morcovul, varza si mugurii de bambus si se prajesc 2 minute. Se adauga in wok ciupercile, sosul de stridii si cel de soia si se mai prajesc toate un minut. Se ia wok-ul de pe foc, dupa care se adauga ceapa de tuns. Se asezoneaza cu piper si apoi se umplu foitajele cu aceasta compozitie. Se servesc imediat.
Pofta buna!
Citeste alte retete interesante numai pe Good Food!