Reteta zilei: Pui copt cu sos cremos de nuci
Aceasta este o reteta plina de arome orientale. Sosul ii va face pe toti membrii familiei sa se linga pe degete!
Publicat: Sambata, 11 Februarie 2012, 00:00 | Actualizat: Duminica, 07 Februarie 2021, 13:07Ingrediente pentru reteta Pui copt cu sos cremos de nuci:
- 8 pulpe de pui, cu piele si os;
- 1 lingurita de chimion;
- ½ lingurita boia de ardei;
- 2 linguri ulei de masline extravirgin;
- 6 paini tip pitta;
- 150ml supa de pui fierbinte, gata facuta;
- 175g de nuci;
- 1 ceapa mica, tocata;
- 2 catei de usturoi, tocati;
- 50ml de smantana lichida;
- sucul de la 1 lamaie;
- o mana de coriandru, tocat.
Mod de preparare pentru reteta Pui copt cu sos cremos de nuci:
1. Se incalzeste cuptorul la 200º C/gaz 6. Intr-o tava se amesteca puiul, chimionul, boiaua, 1 lingura de ulei de masline, sare si piper. Se lasa la cuptor 40 de minute, pana cand puiul este facut si crocant.
2. Intre timp, se rupe o pitta in bucati si se asaza intr-un vas mic. Se toarna deasupra cateva linguri de supa de pui si se lasa la inmuiat. Se prajesc nucile intr-o tigaie fara ulei 3 minute sau pana devin aurii. Se lasa deoparte. Se incalzeste restul de ulei intr-o cratita si se prajeste ceapa si usturoiul pana se inmoaie. Se pun intr-un blender pittta inmuiata, amestecul de ceapa si cea mai mare parte din nuci. Se toarna deasupra restul de supa de pui si se mixeaza pana cand se formeaza o pasta grunjoasa. Se pune aceasta pasta inapoi in cratita. Se adauga smantana si sucul de lamaie, sare si piper si se mentine calda.
3. Cand puiul este facut, se aranjeaza pe un platou. Se amesteca in sos coriandru si se rastoarna intr-un bol. Se toaca grosier restul de nuci si se presara peste pui. Se prajesc celelalte painici, se taie in felii si se servesc alaturi.
Pofta buna!
FOTO: goodfood.ro