Reteta zilei: Supa de cartofi dulci si rozmarin
Supa de cartofi dulci este extrem de delicioasa, iar rozmarinul ii ofera o aroma deosebita.
Publicat: Luni, 28 Mai 2012, 00:00 | Actualizat: Miercuri, 30 Decembrie 2020, 11:01- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru reteta Supa de cartofi dulci si rozmarin:
- 2 lingurite ulei de masline, plus extra pentru uns;
- 1 ceapa, tocata;
- 3 catei de usturoi;
- 750ml de cartofi dulci, curatati si taiati in cubulete;
- 1l supa de legume;
- 2 ramurele de rozmarin;
- 8 felii de paine (ciabatta este potrivita).
Mod de preparare pentru reteta Supa de cartofi dulci si rozmarin:
1. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, apoi se prajeste ceapa pana se inmoaie. Se zdrobesc doi catei de usturoi, se adauga in tigaie peste ceapa si se prajeste totul 1 minut. Se adauga amestecand cartofii dulci, se acopera cu supa si se aduce la punctul de fierbere. Se strang frunzele de la o ramurica de rozmarin si se adauga in tigaie. Se fierbe totul 10 minute pana cand se inmoaie cartofii.
2. Intre timp, se incinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se asaza painea pe o hartie de copt, apoi se unge cu ulei de masline. Se taie in doua catelul de usturoi ramas si cu el se freaca painea, impreuna cu frunzele de la cea de-a doua ramurica de rozmarin. Se asezoneaza, se coace 10 minute pana cand este crocanta si rumena.
3. Cu ajutorul unui blender de mana se mixeaza supa, adaugand putina apa fierbinte daca pare prea groasa. Se asezoneaza bine, apoi se toarna in boluri fierbinti si se serveste cu painea prajita.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro