Reteta zilei: Ton prajit cu susan
Un preparat delicios si nutritiv, pe care toti il meritam din cand in cand. Desi este prajit, consumat cu un sos usor si cu putina salata, tonul prajit cu susan poate fi o cina ideala, insa urmate de o plimbare de seara, pentru a consuma caloriile depuse.
Publicat: Miercuri, 06 Iunie 2012, 00:00 | Actualizat: Joi, 31 Decembrie 2020, 15:29- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru reteta Ton prajit cu susan:
2 linguri sos de soia
1 lingurita ulei de susan
sucul de la 1 lamaie
1 ardei iute, tocat marunt
2 fileuri de ton
2 linguri seminte de susan prajite
4 cepe verzi tocate
1 mana frunze de coriandru
1/3 castravete
Mod de preparare pentru reteta Ton prajit cu susan:
1. Se prepara un sos amestecand 2 linguri de sos de soia, 1 lingurita ulei de susan, sucul de la 1 lamaie si 1 ardei iute tocat marunt.
2. Se prajesc 2 fileuri de ton intr-o tigaie incinsa cate 20 de secunde pe fiecare parte, apoi se tavalesc prin 2 linguri seminte de susan prajite si se lasa deoparte 5 minute
3. Se adauga 4 cepe verzi tocate, 1 mana frunze de coriandru si 1/3 castravete, fara seminte si taiat in fasii. Se taie fileurile in fasii.
Se servesc cu salata, alaturi de un bol cu sosul pregatit.
Poftă bună!
Foto: houseandhome.com