Roxana Blenche, plating de senzație cu mai multe tipuri de piure, la BeautiFood, pe AntenaPlay
În cel de-al optulea episod de BeautiFood, emisiune disponibilă pe AntenaPlay, Chef Roxana Blenche a făcut senzație cu un plating senzațional cu aranjarea piureurilor în farfurie.
Publicat: Duminica, 25 Iulie 2021, 13:15 | Actualizat: Duminica, 25 Iulie 2021, 16:01În episodul de astăzi din BeautiFood, Chef Roxana ne arată ce a învățat la cursurile de bucătari despre aranjarea piureului în farfurie. Chiar dacă poate părea simplu, tehnicile sunt multiple și e nevoie de multă atenție și răbdare pentru a obține un rezultat pe măsură.
Rețetă de piure de rădăcinoase albe
Ingrediente
-păstârnac
-țelină
-lapte
-unt
-sare
Mod de preparare
Păstrânacul se taie în cuburi, la fel și țelină. Se așează într-o tigaie și se adaugă laptele, un praf de sare și se lasă la fiert într-un vas.
După ce legumele au fiert în lapte, se pun într-un blender, se adaugă 50 gr unt și se blendează până se obține un piure fin. Treptat, dacă piureul nu e suficient de moale sau e ațos, puteți adăuga parte din laptele în care au fiert legumele.
Tehnici de aranjare a piureului în farfurie
Prima tehnică pe care ne-a arătat-o Chef Roxana Blenche a fost splash-ul. Se ia o lingură de piure și se așează în centrul farfuriei, iar apoi cu dosul lingurei se lovește grămada de piure și astfel, se obține o pată. Cartea se va așeza în centrul splash-ului.
Cea de-a doua tehnică este pană. Se ia o lingură de piure, se așează în farfurie, iar cu dosul lingurei se fac un semicerc. Piureul mai poate fi așezat și într-o linie dreaptă, pentru un aspect mai geometric, ajutându-ne tot de lingură.
O altă tehnică de aranjare a piureului este cu ajutorul unei linguri și a unui cuțit. Cu lingura se așează piureul în farfurie, iar cu ajutorul unui cuțit se întinde perfect pe suprafața farfuriei.
Fine dining-ul înseamnă că porțiile trebuie să fie mici. Apoi Roxana Blenche ne-a mai arătat o tehnică, cu piureul pus într-un posh, facem centrifugă și apoi se taie vârful. Astfel, din poș se apasă piureul și se aranjează pe farfurie circular ca un tub. O altă tehnică este cea în care piureul e ca o dantelă.
Pe aceeași temăDespre Beautifood cu Roxana Blenche, la Antenaplay
Roxana Blenche, fosta finalistă a îndrăgitului show culinar „Chefi la cuțite”, te invită să urmărești „Beautifood”, cel mai nou show culinar digital de pe AntenaPlay, unde poți învăța cum să transformi chiar și cele mai banale preparate într-un adevărat spectacol de gust și culoare, chiar în farfuria ta de acasă.
În fiecare duminică ai un nou episod din „Beautifood”, exclusiv pe AntenaPlay! Nu rata cel mai nou show culinar digital, cu Roxana Blenche!
De asemenea, pe Roxana Blenche o puteți urmări și în producția „Hello Chef” de pe Antena 1.