Sfaturi in bucatarie: Cum sa prepari ketchup-ul acasa
Ketchup-ul din comert contine numerosi aditivi alimentari si potentiatori de arome care il transforma intr-un produs nesanatos pentru organism. Afla ca iti poti prepara singura ketchup-ul in casa! Reteta este foarte simpla si rapida.
Publicat: Marti, 10 Aprilie 2012, 00:00 | Actualizat: Marti, 15 Decembrie 2020, 17:35Ingrediente pentru rețeta de ketchup făcut în casă:
- 800g de rosii din conserva;
- 1 ceapa medie, taiata in sferturi;
- 2 linguri ulei de masline;
- ½ cana de zahar;
- ½ cana otet de vin alb;
- ½ lingurita de sare.
Mod de preparare pentru rețeta de ketchup făcut în casă:
1. Se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza pana se omogenizeaza. Se rastoarna sosul obtinut intr-o cratita si se pune pe foc mic. Se fierbe neacoperit timp de o ora, pana se obtine un sos gros, consistent. Dupa ce s-a racit, se transfera in borcane sterilizate.
2. Dupa deschiderea borcanelor, ketchupul se pastreaza in frigider pana la o luna si jumatate.
FOTO: grow-tomato-sauce.com