Rețeta zilei: Supa crema de conopida verde
Brocco-floarea sau conopida verde este cum poate ati ghicit din nume, o combinatie in broccoli si conopida. Are gustul unei conopide albe, dar culoarea de limeta ca un broccoli. Exista doua tipuri de "broccoflower": cea de tip californian si cea numita Romanesco Broccoli, care are o inflorescenta deosebita, fractala.
Publicat: Vineri, 18 Iunie 2010, 00:00 | Actualizat: Luni, 07 Decembrie 2020, 18:21O supa crema din conopida verde este ideala pe timp de vara. Este usoara si poate fi servita atat calda, cat si rece.
Ingrediente pentru rețeta Supa crema de conopida verde:
3 cani de cartofi rosii taiati
2 cani ceapa rosie, taiata
3 bucati de tulpina de telina
o lingurita de usturoi sfaramat
3 cani cu apa
5 cani conopida verde taiata
1/4 lingurita cimbru uscat
1/2 lingurita maghiran uscat
o cana si jumatate sau doua cani de lapte fara grasimi
sare si piper dupa gust
Mod de preparare pentru rețeta Supa crema de conopida verde:
Pune la fiert intr-o oala incapatoare cartofii, ceapa, usturoiul si telina. Cand da in clocot, redu focul si lasa sa fiarba pentru 15 minute sau pana cand cartofii sunt fragezi.
Adauga conopida verde si ierburile.
Mai lasa la fiert 15-20 de minute. Cand este gata, lasi supa sa se raceasca un pic. Apoi, fie o faci pe toata crema folosing un blender de mana, fie pastrezi cateva bucatele de conopida si legume intregi si pasezi restul. Adauga lapte pentru a o subtia si a-i da o aroma placuta, dar si pentru a raci mai repede supa.
Condimenteaza cu sare si piper si mai pune-o un pic pe foc cat sa dea un clocot.
Pofta buna!
foto: starclippersblog.com