Supă cremă de țelină. O rețetă de post, foarte gustoasă și hrănitoare
Chef Berry, bucătarul iscusit de la Star Matinal, ne propune pentru o masă dintr-o zi de post, rețeta Supă cremă de țelină.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 20 Noiembrie 2019, 11:25 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 16:54- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Foarte gustoasă supa cremă de țelină, servită cu roșii deshidratate și baghetă crocantă tartinată cu un pesto de pătrunjel verde!
Rețeta Supă cremă de țelină - Ingrediente
- 1 kg țelină
- 100 gr semințe de dovleac
- 1 cățel de usturoi
- 3 legături de pătrunjel
- 1 baghetă pentru crutoane
- 2 roșii
- 100 ml ulei de măsline
- 100 ml lapte de soia
- sare și piper
Rețeta Supă cremă de țelină - Mod de preparare
Curățăm țelina, o tocăm cuburi și o punem la fiert în apă. Când țelina este fiartă, o scurgem, adăugăm ulei de măsline, lapte de soia, sare și piper o mai lăsăm puțin pe foc și trecem totul prin blender. Potrivim consistența cu puțină supă fierbinte.
Din pătrunjel cu un cățel de usturoi, sare, piper și ulei de măsline, pregătim în mojar un sos pesto. Feliem bagheta pe lung, ungem feliile cu acest sos și le dăm la cuptor până devin crocante. Tot la cuptor deshidratăm și roșiile feliate, stropite cu ulei de măsline.
Servim delicioasa supă cremă de țelină presărată cu semințe de dovleac și roșii deshidratate, alături de bagheta crocantă cu sos de pătrunjel.
Tot din categoria rețetelor de post puteți încerca și: