Trucul neștiut al lui Gordon Ramsey pentru ouăle fierte perfect. Ce trebue să faci după ce oprești focul de la aragaz
Pregătirea ouălor perfecte poate fi dificilă, dar, din fericire, celebrul bucătar Gordon Ramsay ne-a împărtășit „micul truc” care ne ajută să obținem cele mai „perfecte gălbenușuri” de fiecare dată.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 05 Iulie 2023, 13:41 | Actualizat: Miercuri, 05 Iulie 2023, 16:00În teorie, ouăle sunt atât de simplu de făcut. Le bagi în apă pentru o anumită perioadă de timp și ies delicioase și exact așa cum le-ai dorit, nu? Gresit. Sunt atât de multe lucruri care pot merge prost, de la fierberea lor prea mult timp, astfel încât gălbenușul să devină mult prea tare, până la oprirea focului mult prea devreme, iar acestea să fie mlt prea moi și nefăcute.
Care este trucul lui Gordon Ramsey pentru ouă fierte perfect
Din fericire, bucătarul celebru Gordon Ramsay ne-a împărtășit „trucul” rapid și ușor de a face ouăle fierte perfect. Bucătarul celebru a filmat un tiktok pentru a împărtăși cele mai bune sfaturi ale sale, iar videoclipul a fost văzut pânp acum de peste 8 milioane de oameni.
Pe aceeași temăPentru ouăle fierte, dar moi, acesta recomandă mai întâi să coborâm ouăle în apă cu o lingură, care nu fierbe puternic timp de șase minute. Dacă nu le fierbi ușor, riști să obții o „linie neagră pe dinafară”. Dacă apa fierbe ușor, este mai probabil să obțineți „un fel de gălbenuș în mijloc”.
După șase minute, bucătarul scoate ouăle din oală și le pune într-un vas mic cu apă, înainte de a-și împărtăși „micul truc”. El a explicat: „Acum, scot ouăle. Întotdeauna îmi place să le pun în apă rece înainte de a începe să le curăț de coajă.
@gordonramsayofficial #Ramen needs a perfect yolky #egg to go with it….here’s my tips to make the perfect soft boiled egg from #Ramsayin10 ! #tiktokcooks #learnontiktok ♬ original sound - Gordon Ramsay
„Luați baza, spargeți-o și apoi înmuiați-o în apă”. Apoi, trebuie să luați fiecare ou și să procedați la fel să le spargă la bază, înainte de a-l pune înapoi în vasul cu apă rece.
După un minut sau două, Gordon scoate oul din apă, scoate partea de jos a cojii, înainte de a sufla în el. El a explicat: „Atingeți, atingeți, atingeți, trageți, trageți, trageți. Puneți-l în vârful mâinii și suflați. De acolo, ar trebui să iasă literalmente foarte repede. „Atunci scufundă-l înapoi în apă”, a adăugat el, după ce a scăpat de orice exces de coajă.
Pe aceeași temăDupă ce coaja a fost îndepărtată cu ușurință, Gordon a tăiat oul și a spus: „ar trebui să curgă ușor în mijloc” și a arătat tuturor un ou fiert perfect moale, care era atât „curgător”, cât și „gălbenuș”.