Antena

Zacuscă de ciuperci. Două cele mai bune rețete de zacuscă făcută în casă

Zacusca de ciuperci făcută în casă este delicioasă. Putem face zacuscă cu ciuperci de pădure, gălbiori sau pur și simplu cu ciuperci champignon. Iată două rețete simple și delicioase

Publicat: Miercuri, 31 Iulie 2019, 17:12 | Actualizat: Miercuri, 07 Aprilie 2021, 22:19
Galerie de imagini
Zacusca de ciuperci

Zacusca de ciuperci făcută în casă este delicioasă. Putem face zacuscă cu ciuperci de pădure, gălbiori sau pur și simplu cu ciuperci champignon. Iată două rețete simple și delicioase

Zacuscă de ciuperci - Rețeta tradițională

Ingrediente zacuscă de ciuperci

Zacuscă de ciuperci. Mod de preparare:

Spălăm ciupercile cu multă apă, dar nu le curăţăm de pielea de deasupra. Le punem la fiert circa 20 de minute, le scurgem şi apoi le trecem prin maşina de tocat, cu sita mare.

Până fierb ciupercile, curăţăm ceapa mare, o tăiem în jumătăţi şi o lăsăm să stea deoparte, într-un castron cu apă rece, vreo 10 minute. Apoi o scurgem şi o punem aşa întreagă să se înnăbuşe într-o tigaie cu capac, la foc mic, cu jumătate de cană de ulei și sare.

După ce am terminat cu ceapa, o trecem şi pe ea prin maşină. In uleiul rămas vom înnăbuşi gogoşarii, curăţaţi, spăţai şi tăiaţi în jumătăţi. La fel. îi presărăm cu sare şi îi ţinem sub capac la foc domol.Când s-au înmuiat, îi tocăm şi pe aceştia, la maşină.

Amestecăm totul şi lăsăm pe foc mic să scadă zacusca de ciuperci. Sucul de roşii se adaugă mai spre final, atfel se întăresc legumele. De-abia după ce a mai scăzut zacusca putem potrivi gustul cu roşii. Apoi adăugăm şi condimentele, usturoiul tăiat felii mici şi potrivim de sare. Când este gata, o punem fierbinte în borcane sterilizate.

Pe aceeași temă

Rețetă zacuscă de ciuperci gălbiori

Recomandari A1

Zacuscă de ciuperci gălbiori, ingrediente:

Zacuscă de ciuperci gălbiori, mod de preparare:

Ardeii se coc pe aragaz. Se coc până se înegresc. Se pun într-un vas, se presară cu sare și se acoperă cu un capac. Se curăță ardeii de coajă, de semințe și de cotor. Se toacă mărunt, de preferat manual. Ciupercile se spală și se toacă cubulețe, dar nu foarte mărunte. Ceapa ce toacă mărunt și se călește în ulei. Se lasă aproximativ 10 minute la călit și apoi se adaugă ciupercile și se lasă 25 de minute, până scade bine.

Se adaugă ardeii tocați cu tot cu zeama pe care o lasă și adăugați și foile de dafin care dau o aromă minunată în zacusca de ciuperci

După 10-15 minute adăugați și bulionul și mai lăsați pe foc, să fiarbă, aproximativ 1 oră, amestecând tot timpul pentru a nu se prinde. După o oră se adaugă usturoiul zdrobit, ardeiul iute (nu este obligatoriu sa-l folosiți), sare și piper.

Se pune zacusca de ciuperci în borcane sterilizate și se învelesc în pături pentru a se răci treptat.

Cum sterilizăm borcanele pentru zacuscă

Pe aceeași temă
Whatsapp LinkedIn
zacuscă de ciuperci zacusca de ciuperci galbiori zacusca de ciuperci de padure reteta zacusca ingrediente zacusca
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Thriller-ul captivant Scarlet Hill se vede acum în AntenaPLAY. Descoperă episodul 1. Ceea ce părea a fi un accident devine, dintr-o dată, sursa unor serii de secrete și conspirații înfiorătoare.
Stirile zilei Cel puţin 1.8 milioane de români vor fi afectaţi de ordonanţa de urgenţă pentru austeritate. Oamenii se tem că turismul va fi în pierdere
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și