Antena

Ce se întâmplă dacă iei suplimente de creatină! Mulți români care fac sală folosesc produsul, fără să știe pericolul ascuns

Mulți dintre cei care fac sală obișnuiesc să consume diferite suplimente pentru a obține rezultate cât mai vizibile. Totuși, un medic a tras un semnal de alarmă și a arătat ce se întâmplă dacă iei creatină.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 05 Iulie 2024, 14:02 | Actualizat: Vineri, 05 Iulie 2024, 17:14
Galerie de imagini
Descoperă ce se întâmplă dacă iei frecvent creatină
sursa foto: Profimedia/shutterstock

Creatina este unul dintre cele mai apreciate și folosite suplimente în domeniul sportiv. Totuși, dincolo de beneficiile pe care le oferă, acest produs „ascunde” și un risc pe care nu mulți îl cunosc. Un medic a tras un semnal de alarmă și a explicat care este pericolul la care te supui dacă iei creatină.

Ce se întâmplă dacă iei suplimente de creatină! Mulți români care fac sală folosesc produsul, fără să știe pericolul ascuns

Mulți dintre românii care fac sală și doresc să își crească masa musculară în cel mai rapid timp posibil, dar și să aibă o rezistență mai mare la exercițiile din timpul antrenamentelor de forță. Tocmai de aceea, creatina a devenit tot mai utilizată nu doar în rândul atleților și a sportivilor de performanță, ci și în rândul pasionaților de mers la sală.

Totuși, un medic a tras un semnal de alarmă și a explicat ce se întâmplă dacă iei suplimente de creatină.

Pe aceeași temă

Doctorul Karan Rajan de la Universitatea din Sunderland a explicat faptul că, deși oferă numeroase beneficii pentru organism, suplimentele alimentare trebuie luate doar la recomandarea unui medic sau sub atenta supraveghere a unui specialist, căci în mod contrar ai putea să te confrunți cu situații neplăcute.

Medicul a vorbit din propria experiență și a explicat faptul că a obișnuit să ia creatină pentru a-și ajuta corpul să facă față pentru ami mult timp efortului fizic și pentru a obține rezultate mult mai rapide. Există, totuși, și un detaliu pe care l-a descoperit ulterior.

Pe aceeași temă

„Dacă iei creatină să nu uiți să fii atent la analizele de sânge de la rinichi. În ianuarie 2024 am făcut niște analize de rutină și mi-a ieșit faptul că aveam creatinina mare, peste limite. O creatinină mare este semnul unei afecțiuni renale, adică semnul unei boli la rinichi. Mai mult decât atât RFG-ul, adică rata de filtrare glomerulară, cea care arată cât de bine funcționează rinichii, scăzuse considerabil până la o valoare îngrijorătoare.

@dr.karanr Creatine @Jtvo ♬ original sound - Dr Karan Raj

Am făcut niște cercetări și se pare că problema vedea, de fapt, de la suplimentele mele de creatină! Creatinina este un produs ce rezultă din creatină, așa că explicația e simplă: cu cât iei mai multă creatină, cu atât corpul tău va produce mai multă creatinină și produsul va fi eliminat prin intermediul rinichilor. Dacă ai o creatinină fals mărită, cauzată de suplimentele de creatină, atunci trebuie să iei o pauză. Eu nu am mai luat suplimentul timp de o săptămână și am repetat analizele de sânge, iar rezultatele au ieșit normale. Suplimentele de creatină pot rămâne în organism între 6 și 8 săptămâni, așa că ține cont de acest lucru atunci când vrei să faci analize de sânge”, a spus medicul, potrivit celor de la mirror.co.uk.

Dezvăluirea a fost făcută în cadrul unui clip video ce a făcut senzație pe TikTok.

Recomandari A1
Whatsapp LinkedIn
creatina supliment creatinina
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Turneul de tenis de masă | WTT China Smash 2024 se desfășoară LIVE în AntenaPLAY. Până pe 6 octombrie, fii alături de sportivii români!
Stirile zilei Pasiunea pentru viteză l-a trimis în Cer. Octavian a murit după ce a intrat cu maşina într-un stâlp, în Argeş. Primise zeci de amenzi în 2 ani de permis
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și