Dieta de toamnă: ce să mănânci pentru a te feri de gripă și răceală
Dieta de toamnă. Toamna și iarna este o perioadă complicată pentru sănătate, mai ales din cauza schimbărilor de temperatură, care au un efect nefast asupra organismului. Bacteriile și virusurile care dau răceală și gripă se întâlnesc cu un sistem imunitar slăbit, scenariul ideal pentru a ne trezi cu o gripă de toată frumusețea. Iată ce să mănânci pentru a te feri de gripă și răceală.
Autor: Mirabela Năstase Publicat: Miercuri, 02 Octombrie 2019, 14:15 | Actualizat: Miercuri, 02 Octombrie 2019, 14:19Dieta de toamnă. Toamna și iarna este o perioadă complicată pentru sănătate, mai ales din cauza schimbărilor de temperatură, care au un efect nefast asupra organismului. Bacteriile și virusurile care dau răceală și gripă se întâlnesc cu un sistem imunitar slăbit, scenariul ideal pentru a ne trezi cu o gripă de toată frumusețea. Iată ce să mănânci pentru a te feri de gripă și răceală.
Pentru a evita ca gripa și răceala să se instaleze în organism, pe perioada toamnei, trebuie să cunoaștem alimentele care ne ajută să ne îngrijim corespunzător sănătatea. Este vorba de fructe și legume de sezon, indispensabile unei alimentații sănătoase și unei diete de toamnă. Iată ce să mănânci pentru a te feri de gripă și răceală
Dieta de toamnă - portocala
Portocala este una dintre cele populare fructe din sezonul toamnă și iarnă, consumate în specilal sub formă de suc. Portocala este bogată în vitamina C, perfectă pentru stimularea sistemului imunitar. Trebuie, de asemenea, să spunem că portocala este un fruct care dă energie, iar asta ne ajută să controlăm greutatea, așa că există mai multe motive pentru care ar trebui să o introducem în dieta noastră de toamnă.
Dieta de toamnă - nucile
Nucile aduc o mare contribuție energiei, atât fizice, cât și mentale. Sunt perfecte pentru persoanele care suferă de hipertensiune, deoarece ajută la reglarea tensiunii arteriale și conțin, de asemenea, vitamina B, fosfor și lecitină, care sunt componente ale celor mai necesare pentru buna funcționare a memoriei și a creierului. Vitaminele pe care ni le oferă nucile sunt bune pentru a ne proteja de răceli. Dar, de asemenea, acțiunea lor asupra grăsimilor saturate este deosebit de eficientă în lupta împotriva bolilor cardiovasculare.
Merele de toamnă
Este unul dintre cele mai importante fructe și cele pe care ar trebui să îl consumăm pe timpul iernii. Este un aliment foarte complet din punct de vedere al vitaminelor și proprietăților. Protejează împotriva efectelor frigului și oferă multă energie. De fapt, consumul unui măr în perioade de oboseală are un efect mai mare decât aportul de cofeină sau teină. Puțini oameni știu aceste date, dar încercați și veți vedea, veți fi surprinși!
Dieta de toamnă: fructe și legume pe care să le consumați
Pe lângă cele menționate mai sus, mai adăugăm dietei de toamnă următoarele fructe și legume: alune, spanac, dovleac, linte.
Citește și:
De ce nu au efect dietele de slăbit! Greșeala pe care nimeni n-a văzut-o până acum