Antena

Grecia, o destinație periculoasă pentru turiști. Românii care plănuiesc să-și facă vacanța în Grecia trebuie să știe asta

Vacanțele în Greciar ar putea fi în pericol. Deși este o destinație populară pentru români, aceștia trebuie să știe la ce riscuri se supun.

Publicat: Marti, 25 Iunie 2024, 14:08 | Actualizat: Sambata, 21 Septembrie 2024, 11:08
Galerie de imagini
Avertismente pentru românii care doresc să-și petreacă vacanța în Grecia
Antena 1

Românii care doresc să-și petreacă vacanța în Grecia trebuie să știe că, pe lângă incendiile de vegetație, îi pândesc și alte pericole.

Pe aceeași temă

Grecia, o destinație periculoasă pentru turiști. Ce se întâmplă în ultimul timp

Grecia este în topul preferințelor turiștilor români. Aceștia aleg plajele elene în locul litoralului românesc. Cu toate acestea, trebuie să știe că în ultimul timp au crescut vertiginos cazurile de jafuri.

Mulți turiști au rămas fără bunuri valoroase. Printre aceștia au fost și români, care au decis să vorbească deschis despre problema hoților în Grecia pentru a-i pune în gardă și pe ceilalți.

Pe aceeași temă

O familie de români își petrecea vacanța în Halkidiki și a dezvăluit cum i-a fost furată mașina din parcarea hotelului, conform Observatornews.ro.

Hoții au folosit dispozitive care bruiază semnalul de la telecomanda mașinii, astfel că portierele au rămas descuiate și au putut lua bunuri din mașina respectivă.

Pe aceeași temă

Alți români au rămas fără mașină și acte după ce hoții au intrat în pensiunea în care erau cazați pe timp de noapte și au furat cheia de la mașină. Dimineața, turiștii români au realizat că n-au rămas doar fără mașină, ci și fără acte și o sumă considerabilă de bani.

Un alt incident s-a întâmplat în timp ce turiștii români erau la plajă. Aceștia se relaxau, iar hoții cotrobăiau prin portbagajul mașinii, de unde au sustras niște bani.

Recomandari A1

„Mie mi-a luat 500 de euro şi vreo 900 de lei. M-am uitat pe cameră şi l-am văzut când a plecat de lângă maşina mea, avea ceva în buzunar şi a blocat!” a dezvăluit unul dintre păgubiți.

Pe aceeași temă

Valul de infracțiuni s-a intensificat în Grecia în ultima perioadă, mai ales de la începutul sezonului estival, iar victimele sunt turiștii. Poliția este în alertă, însă românii păgubiți nu și-au recuperat bunurile.

„Poliţia a zis că timp de 6 ani acţionează! Mai mult ca sigur sunt din Salonic băieţii! E o persoană, cred că are 50 de ani, prosop, gentuţa dedesubt şi softul, chipul, cheia, nu ştiu ce e! A deschis maşina ca şi cum ar fi maşina lui”, a povestit o altă victimă.

Pe aceeași temă

Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt la Poliţia Română, transmite un mesaj românilor care pleacă în vacanță: „Atunci când mergem în vacanță, să ne asigurăm că am parcat într-un loc special amenajat, iar când părăsim mașină să nu lăsăm niciun bun la vedere. Sunt tentații pentru cei care se ocupă de astfel de lucruri.”

Pe aceeași temă

Potrivit sursei menționate anterior, o soluție ar fi ascunderea unui dispozitiv GPS în mașină sau un telefon vechi cu o cartelă și roaming activat, acest lucru ajutând la găsirea vehiculului în cazul unui furt.

Cele două metode îi pot ajuta pe proprietari să vadă în timp real unde se află mașina. Este indicat să apeleze la ajutorul Poliției, nu să încerce să o recupereze singuri.

Whatsapp LinkedIn
vacanțe în grecia jafuri în grecia turiști jefuiți în grecia avertismente pentru turiști grecia
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera producției Classified e în AntenaPLAY. Spionaj, secrete și acțiune la cote maxime în noul serial. Vezi acum!
Stirile zilei Sub ameninţarea celei mai puternice furtuni din ultimii 20 de ani, oamenii din localităţile de pe Dunăre stau cu bagajele făcute: "Frică ne este. Ce o vrea Dumnezeu"
Video recomandate
Video
Citește și