Antena Căutare

Noi incendii devastatoare în Grecia. Care sunt noile zone afectate

Grecia se confruntă cu incendii mult mai devreme anul acesta, spun meteorologii. Iată care sunt insulele vizate!

Galerie
Noi incendii devastatoare în Grecia. | Shutterstock.com

Pompierii s-au luptat sâmbătă să oprească incendiile provocate de vântul puternic pe două dintre insulele grecești, dar și în alte zone ale Republicii Elene.

Autoritățile nu exclud șansele ca riscurile de incendiu să crească de la o zi la alta, iar cei care și-au planificat vacanțele în Grecia trebuie să fie foarte atenți la tot ce se întâmplă pentru a rămâne în siguranță.

Citește și: Cinci regiuni cu risc semnificativ de incendii în Grecia. Autoritățile trag un semnal de alarmă pentru turiști

Iată ce transmit oficialii!

Articolul continuă după reclamă

Noi incendii devastatoare în Grecia

„Sunt aşteptaţi mai mulţi pompieri pe insulă mai târziu în cursul zilei”, este declarația pe care a făcut-o un oficial al serviciilor de pompieri pentru Reuters, menționând faptul că nu au fost raportate victime sau pagube în data de 22 iunie 2024.

Peste 30 de pompieri cu două avioane și cinci elicoptere au luptat contra flăcărilor de pe insula Andros din Marea Egee, autoritățile ajungând la concluzia de a evacua patru comunități în scop preventiv.

Deși focul era departe de stațiunile turistice, oficialii au luat în calcul toate variantele pentru a exclude posibilitatea întâmplării unor tragedii.

Citește și: Cât a ajuns să coste o vacanță în Bulgaria, Grecia sau Turcia în 2024. Suma pe care trebuie să o plătească o familie cu un copil

Incendiile de vegetație se produc destul de frecvent în Grecia, însă în ultimii ani acestea au devenit mult mai agresive, spun oamenii de știință care pun totul pe seama schimbărilor climatice.

Verile mult mai calde și mult mai uscate duc tot mai des la incendii, fapt care s-a întâmplat și în apropierea Atenei la sfârșitul săptămânii trecute, unde au fost evacuați zeci de oameni pentru a evita posibilele evenimente tragice.

Meteorologii susțin că este un aspect îngrijorător faptul că anul acesta condițiile de „cald-uscat-vânt” au loc mult mai devreme, acestea fiind principalele aspecte din cauza cărora se ivesc incendii de vegetație devastatoare.

„Nu-mi amintesc să fi confruntat încă un an cu astfel de condiții atât de devreme, la începutul și la mijlocul lunii iunie”, a declarat meteorologul Thodoris Giannaros la Televiziunea de stat, citat de sursa citată anterior.

Ultimul deces care a avut loc din cauza incendiilor devastatoare a fost raportat vineri, 21 iunie, atunci când un bărbat în vârsta de 55 ani a murit la spital în urma rănilor provocate de incendiul care a avut loc în regiunea Ilia din peninsula Peloponez din Grecia.

Pompierii sunt rezervați cu privire la situația din zilele următoare, mai ales că vântul puternic și temperaturile caniculare prelungesc riscul de incendiu.

Potrivit sursei citată mai sus, tot sâmbătă a avut loc un incediu forestier și pe insula Salamina în Golful Saronic, la vest de Atena și la aproximativ 30 de kilometri est de capitală.

Citește și: Ce au putut să pățească doi români aflați în Grecia. Vacanța lor s-a transformat într-un coșmar înainte să ajungă la destinație

Cu toate acestea, Grecia s-a pregătit mult mai intens anul acesta pentru incendiile care vor urma și au intensificat inclusiv procesele de pregătire.

Anul trecut, incendiile forestiere au ucis 20 de oameni în nordul continentului și au forțat aproximativ 19 000 de oameni să părăsească Insula Rodos.

Înaltpreasfințitul Teodosie face din nou o declarație controversată. Ce le spune femeilor care sunt agresate de soți... De ce nu ar trebui să bei apa uitată în mașină chiar și pentru câteva ore atunci când temperaturile sunt extrem de ridic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 27 septembrie 2024. Marius Elisei și Alex au pierdut 10.000 de RON
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 27 septembrie 2024. Marius Elisei și Alex au pierdut 10.000 de RON Vineri, 27.09.2024, 18:58
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x