Ceafă de porc în sos delicios la cuptor. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza,17 mai 2022
În ediția din 17 mai 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a pregătit o rețetă interesantă de ceafă de porc în sos delicios la cuptor.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 17 Mai 2022, 16:54 | Actualizat: Miercuri, 18 Mai 2022, 11:32Deja nu mai este un secret că Nicolai Tand este un izvor nesecat de idei culinare, una mai interesantă decât alta. În ediția din 17 mai 2022, a matinalului Super Neatza, chef Nicolai Tand i-a surprins pe matinali cu mai multe rețete culinare printre care și rețeta ceafă de porc în sos delicios la cuptor.
”Ceafa de porc o voi bagă la cuptor cam 3 - 4 ore. Îi voi face și un sos în care voi pune muștar, ketchup, miere și coniac. Aceasta este o mâncare care se poate mânca și a doua zi”, a spus acesta.
Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi ceafa de porc după rețeta lui Nicolai Tand.
Ceafă de porc în sos delicios la cuptor - Ingrediente
- 1 kg ceafă de porc ușor împănată
- sare și piper
- boia de ardei dulce și afumată
- ulei de floarea soarelui
- Pentru sos:
- 1 lingură de muștar clasic
- 1 lingură de miere
- 50 ml coniac
- 100 ml vin
- 2 linguri de ketchup picant
- 150-200 ml de apă
- Pentru servit:
- salată de roșii cu castraveți
- lipii
- opțional, maioneză clasică
Rețetă de ceafă de porc în sos delicios la cuptor - Mod de preparare
Mai întâi se pregătește carnea care se presară cu sare, piper și boia de ardei și se lasă la marinat 15 minute.
Se pune o cratiță cu uleiul de floarea soarelui la încins, pe flacăra aragazului. Când uleiul este bine înfierbântat se adaugă ceafa de porc și se rumenește bine pe toate părțile până când este complet sigilată.
Pe aceeași temăÎntr-un bol, se amestecă muștarul cu mierea și ketchupul. Se adaugă coniacul și vinul, se omogenizează bine amestecul și se toarnă în cratița cu ceafa de porc. Se mai completează cu apă și se acoperă cratița cu o folie de aluminiu.
Se pune cratița cu ceafă de porc în sos delicios la cuptor și se lasă aproximativ 3-4 ore la temperatură medie. Se mai întoarce de pe o parte pe cealaltă pe parcursul preparării. După expirarea timpului ceafa de porc va fi atât de fragedă încât se va rupe lejer cu furculița în multe fâșii.
Ideal ar fi ca fâșiile din ceafă de porc să fie înfășurate în lipii, cu salată de roșii și castraveți și mult sos delicios pe post de dressing. Opțional, se poate adăuga și puțină maioneză clasică.
Bineînțeles că se poate servi ceafa de porc împreună cu sosul aferent alături de garnitura preferată: cartofi, orez, paste, etc.
Pe aceeași temăPentru a nu pierde detalii interesante despre modul de preparare al rețetei de ceafă de porc în sos delicios la cuptor, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Nicolai Tand în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 17 mai 2022, accesați materialul video de mai sus.