Cheesecake cu piure de mango și sos caramel sărat, rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un desert care conține caise, mango, caramel sărat, dar și alte ingrediente delicioase și este denumit ”Cheesecake cu piure de mango și sos caramel sărat".
Publicat: Vineri, 02 Iulie 2021, 13:22 | Actualizat: Vineri, 02 Septembrie 2022, 10:30Pentru că este vineri, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o rețetă delicioasă de desert, pentru a vă folosi drept inspirație să-l pregătiți și voi celor dragi, în weekend. El a optat pentru un minunat Cheesecake cu piure de mango și sos caramel sărat, un desert îndrăgit de toții iubitorii gustului dulce. urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare explicat pas cu pas, pentru o rteușită sigură a desertului.
Cheesecake cu piure de mango și sos caramel sărat - Ingrediente
Din ingrediente puține pe care le puteți procura din orice magazin alimentar, puteți prepara celor dragi un desert delicios și spectaculos pentru deliciul din weekend.
Pentru bază cu diametrul de 26 cm:
- 300 gr biscuiți digestivi
- 150 gr unt
- 1 linguriță de cacao
Pentru crema de brânză:
- 600 gr cremă de brânză
- 6 ouă
- 6 linguri de zahăr
- coajă de lămâie
- un praf de sare
Pentru glazură și decor:
- 500 gr caise
- 2-3 linguri de zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 200 gr pastă de mango
- 150 gr caramel sărat
- gogoșele din aluat opărit, umplute cu cremă de vanilie
Rețetă de cheesecake cu piure de mango și sos caramel sărat - Mod de preparare
Se pornește cuptorul la 170 de grade Celsius și se începe cu pregătirea stratului de biscuiți cu care se acoperă baza formei de copt.
Pe aceeași temăBiscuiții se mărunțesc cu ajutorul robotului până se obțin granule ca nisipul. Se amestecă cu cacaua și se adaugă untul topit și temperat. Se omogenizează bine compoziția de biscuiți cu unt și cacao și se întinde în strat uniform la baza formei de copt, tapetată cu unt și presărată cu zahăr. Se dă forma cu stratul de biscuiți la frigider până se pregătește crema de brânză.
Pentru cremă, mai întâi se amestecă brânza cremoasă cu gălbenușurile și coaja de lămâie răzuită fin. Albușurile se mixează spumă, mai întâi presărate cu sare, apoi adăugând treptat zahărul. Bezeaua rezultată se încorporează în compoziția de brânză cu gălbenușuri.
Se scoate forma cu stratul de biscuiți de la rece și se adaugă crema de brânză. Se nivelează uniform și se dă forma cu cheesecake la cuptor, la 170 de grade pentru 40-50 de minute. Apoi se lasă să se răcească bine, se grâlazurează cu piure de mango marmorat cu sos caramel sărat și se dă la rece.
Pe aceeași temăÎntre timp, se pregătesc și caisele cu care se va servi deliciosul cheesecake. Se spală bine caisele, se sparg în două și li se îndepărtează sâmburii. Se așază într-o tavă de cuptor cu spărtura în sus și se presară cu zahăr pudră cu aromă de vanilie. Apoi se dau la cuptor la 200 de grade până se glazurează frumos la suprafață.
Deliciosul cheesecake cu piure de mango și sos caramel sărat se porționează și se servește alături de gogoșele din aluat opărit, umplute cu cremă de vanilie și caisele caramelizate la cuptor.
Pe aceeași temăSpor și poftă bună!
Nu uitați să accesați și materialul video de mai sus, pentru a nu pierde detalii interesante despre rețeta lui Vlăduț.