Gogoși cu iaurt și trei sosuri de ciocolată. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 25 februarie 2022
În ediția din 25 februarie 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul emisiunii, a pregătit o minunată rețetă de gogoși cu iaurt și trei sosuri de ciocolată, pe care a denumit-o ”Perluțe îndrăgostite”.
Publicat: Vineri, 25 Februarie 2022, 14:15 | Actualizat: Miercuri, 14 Decembrie 2022, 11:31Pentru că februarie a fost desemnată luna în care se sărbătorește iubirea, Vlăduț, bucătarul de la Super Neatza s-a întrecut pe sine preparând o varietate de reșțete de deserturi destinate zilelor îndrăgostiților și nu numai. Una dintre aceste rețete a fost rețeta de gogoși cu iaurt și trei sosuri de ciocolată, preparată în ediția din 25 februarie 2022 a emisiunii.
Gogoși cu iaurt a mai preparat Vlăduț de-a lungul emisiunilor, însă de data aceasta le-a asortat cu trei sosuri de ciocolată și le-a prezentat într-un mare fel.
Pe aceeași temăUrmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi celor dragi așa minunate gogosi servite cu sosuri de ciocolată.
Gogoși cu iaurt și trei sosuri de ciocolată - Ingrediente
Pentru prepararea rețetei aveți nevoie de ingrediente pentru aluatul de gogoși și ingrediente pentru sosurile de ciocolată.
Pentru aluatul de gogoși:
- 600 gr de iaurt gras
- un praf de sare
- 400 gr de făină tip 550
- 50 gr de zahăr tos
- 50 gr zahăr vanilinat
- 3 ouă
- 1 plic de praf de copt
- ulei pentru prăjit
Pentru sosul de ciocolată amăruie:
- 300 gr ciocolată neagră
- 300 ml smântână pentru frișcă naturală
- 1 praf de chili
- scorțișoară
Pentru sosul de ciocolată albă:
- 400 gr ciocolată albă
- 300 ml smântână pentru frișcă naturală
- 1 fruct al pasiunii
- coajă de lime
Pentru sosul de ciocolată cu lapte:
- 300 gr ciocolată cu lapte
- 400 ml smântână pentru frișcă naturală
Gogoși cu iaurt și trei sosuri de ciocolată - Mod de preparare
Se începe cu pregătirea aluatului pentru gogoși, care nu este un aluat dospit, însă necesită un timp de relaxare pentru a se activa praful de copt în aciditatea iaurtului.
Pe aceeași temăÎntr-un bol, se cerne făina amestecată cu praful de copt. În alt bol, se bat ouăle cu un praf de sare și zahărul până se omogenizează amestecul. Se adaugă iaurtul și din nou se omogenizează compoziția. Peste amestecul de ingrediente lichide se adaugă ingredientele solide și se amestecă bine aluatul rezultat. Aluatul de gogoși cu iaurt se lasă la odihnit 10 minute.
Apoi, se ia cu lingura din aluat și se scufundă în ulei încins. Se rumenesc bine gogoșile pe prima parte, apoi se vor întoarce singure și se rumenesc și pe a doua parte.
Pe aceeași temăCum se prepară sosurile de ciocolată
Pentru fiecare sos în parte, în trei crăticioare se încălzește smântâna până aproape de punctul de fierbere. Se stinge focul și se adaugă ciocolata ruptă în bucăți mici. Se amestecă intens până se topește ciocolata, apoi se adaugă în fiecare sos de ciocolată aromele menționate în lista de ingrediente. Din nou se amestecă pentru omogenizarea sosului.
Gogoșile se servesc glazurate cu sosurile de ciocolată, la alegere.