Antena

Rețetă bavareză de gâscă cu varză roșie, gătită de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Vlădutz, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit în cadrul îndrăgitului matinal o interesantă și delicioasă rețetă bavareză de gâscă cu varză roșie.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 14 Decembrie 2020, 14:23 | Actualizat: Luni, 14 Decembrie 2020, 17:01
Galerie de imagini
Rețetă bavareză de gâscă cu varză roșie, gătită de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Multe gospodine evită să gătească varza roșie, pentru că aceasta este mai pretențioasă decât varza albă, însă Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne sfătuiește să nu o evităm și ne provoacă să încercăm această rețetă bavareză de gâscă cu varză roșie.

Ce ar trebui să știm despre varza roșie?

Varza roșie este mai bogată în vitamina C decât varza albă cu până la 50 %. Pigmentul care îi dă culoarea roșu-violet, se numește resveratrol, iar specialiștii spun despre acesta că ar fiunul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali, descoperiți până în prezent.

Varza roșie mai conține și iod care ajută la îmbunătățirea funcțiilor creierului, ale sistemului nervos, dar și ale glandelor endocrine.

Consumul de varză roșie stimulează imunitatea și are efect antitumoral.

Ingrediente pentru Rețetă bavareză de gâscă cu varză roșie:

Mod de preparare Rețetă bavareză de gâscă cu varză roșie

Pulpele de gâscă, condimentate cu sare și piper, se pun într-o tavă cu untură și se dau la cuptor, la 130 de grade pentru aproximativ 3 ore. Astfel, gâsca va fi gătită lent și își va putea păstra gustul, dar va ieși și fragedă.

Se scot pulpele de gâscă din cuptor, se transferă în altă tavă fără grăsime și se mai lasă câteva minute la cuptor, la temperatură mare, pentru a se rumeni.

Pe aceeași temă
Recomandari A1

Varza roșie se tocă în cuburi mici și se fierbe în puțină apă cu puțină grăsime de la gâscă, condimentată cu sare și piper. Se adaugă și 1-2 batoane de scorțișoară, dar și cuburi din mere, care au fost, în prealabil, coapte la cuptor.

Pentru că, de regulă, carnea de gâscă se servește și cu ceva dulce, Vlăduț a folosit turta dulce, dar și zahărul. Turta dulce se mai dă la cuptor pentru a se usca și a se transforma în crutoane cu care se va servi delicioasa varză cu gâscă.

Iar pentru un decor de sărbătoare, Vlăduț a creat și un brăduț din zahăr ars pe care l-a decorat cu bucăți din turtă dulce.

Alături de un piure de cartofi cu mere coapte, este demențială această varză roșie cu pulpe de gâscă la cuptor!

Pe aceeași temă

Pentru a nu pierde detalii importante despre prepararea rețetei bavareze de gâscă cu varză roșie și sfaturi utile de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.

Whatsapp LinkedIn
reteta bavareza friptura bavareza de gasca reteta lui vladutz reteta vladutz neatza cu razvan si dani
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e serialul coreean care te va intriga. Vezi premiera în AntenaPLAY!
Stirile zilei Produsul pe care românii îl comandă la foc automat, în ultimii ani: "Decât să mănânc covrigi"
Videoclipul zilei
Citește și
Rețetă de salată bavareză cu sfeclă roșie și carne de vițel
Video recomandate
Video
Citește și
Zodii care se îndrăgostesc la prima vedere. Află dacă te numeri printre ele Catine.ro
Ana Brenda Contreras și-a deschis sufletul și a vorbit despre un moment dureros din viața ei. Ce a relatat actrița Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
S-a câştigat marele premiu la Loto 6/49, peste 9,58 milioane de euro, la Galați. Biletul norocos a avut 630 de... Libertatea.ro
România, dependentă de "bolnavul Europei". Ce indică problemele marii puteri economice pentru țara... Ziare.com
Primul anunţ al UEFA după ce meciul România – Kosovo a fost abandonat! AntenaSport
Ce decizie au luat Nicolai Tand și Sorin Brotnei cu privire la trofeul Asia Express: „A stat ascuns în…” Elle
Imagini de colecție cu Silviu Prigoană și Adriana Bahmuțeanu în ziua nunții. S-au căsătorit pentru prima... Spynews.ro
Alexia Eram nu a mai suportat și a spus adevărul: „Știu cine sunt și merg înainte!” BZI
Andreea Bostănică a spus adevărul despre viața de lux pe care o duce! „Nu pot să mint!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post HelloTaste.ro
Imagini incredibile din cea mai periculoasă închisoare din lume: Nici gardienii nu au curaj să intre Antena3.ro
Un tratament pentru Alzheimer mult-așteptat a fost aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului. Cum funcționează useit
Horoscopul zilei de 17 noiembrie 2024. Gemenii au de luat o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Începe ediția de toamnă a Târgului de Turism: reducerile puse la bătaie de agenții Wall-Street
Postul Crăciunului: când începe, tradiții și dezlegare la pește Kudika
Cum arăta Gabriela Lucuțar acum 10 ani, înainte să devină Regina Întunericului. Nimeni nu a recunoscut-o! Playtech
Iubita lui Silviu Prigoană, dezvăluiri incendiare după moartea milionarului. Ce decizie au luat copiii afaceristului Redactia.ro
România - Kosovo, meci abandonat. Tricolorii ar putea câştiga partida la "masa verde", după ce kosovarii au... Observator
Exerciții fizice pentru sănătatea cardiovasculară. Cum cresc ritmul cardiac în timpul efortului MediCOOL
Cheesecake zebră cu dovleac și portocale, delicios și spectaculos HelloTaste
FOTO. Fiica lui Ilie Dumitrescu, apariție incendiară! ProSport
Câte ore pe noapte trebuie să dormim pentru a ne menține creierul sănătos, potrivit dr. neurochirurg Vlad Ciurea Gandul
Interpretul de muzică populară, Igor Cuciuc, și-a pierdut singurul copil! Andreea a căzut secerată la petrecerea... CanCan
Lucruri pe care e recomandat să le verifici înainte să zbori cu un copil mic. Sfaturi utile pentru o călătorie... DeParinti
Doja Cat și-a făcut un nou tatuaj pe picior. Fanii au lansat mai multe ipoteze privind semnificația acestuia ZUTV
Lucruri pe care nu trebuie să le cauți vreodată pe Google. Așa îți crești riscul de a fi atacat de hackeri UseIT
Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon Hello Taste