Este chiar interesantă această mâncare de varză roșie, preparată în stil nemțesc!
Poate fi servită ca garnitură fiind foarte gustoasă, îmbinând trei gusturi plăcute oricui: dulce, picant și acrișor.
Dacă vreți ceva mai complex, încercați această rețetă de Piept de rață cu varză roșie în vin roșu și zeamă de portocale!
Ingrediente pentru Mâncare de varză roșie
- 1 varză roșie, medie
- 2 cepe roșii
- 2 mere roșii, acrișoare
- sare după gust
- 2 linguri grăsime de pasăre
- 3 linguri oțet balsamic
- 1 lingură zahăr
- 1 linguriță piper
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- 1 linguriță chimion măcinat
- 250 ml vin roșu
- 150 ml apă fierbinte
- 2 foi de dafin
Mod de preparare Mâncare de varză roșie
Curățăm varza roșie, ceapa merele și le tocăm în cuburi uniforme, sau fideluță, după preferințe.
Punem grăsimea la încins și călim ceapa în ea.
Când devine transparentă, adăugăm zahărul pentru a o carameliza, apoi adăugăm oțetul balsamic și amestecăm bine.
Adăugăm varza, mai amestecăm de câteva ori apoi adăugăm vinul și condimentele.
Potrivim gustul cu sare și acoperim vasul, lăsând mâncarea de varză roșie să fiarbă înăbușit, 30-35 minute.
Mai adăugăm, pe parcurs, câte puțină apă fierbinte.
Când varza este bine pătrunsă adăugăm merele și mai lăsăm vasul pe foc 7-8 minute, neacoperit.
Amestecăm din când în când în vas, să se pătrundă și merele uniform.
Servim mâncarea de varză roșie ca garnitură la orice friptură.
Este delicioasă, ușor dulce-picantă, dar și ușor acrișoară!