Rețetă de conopidă la cuptor cu sos de condimente, gătită de Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani
Chef Nicolai Tand i-a surprins pe matinalii de la Neatza cu Răzvan și Dani, nu cu una, ci cu trei rețete de preparate, una dintre acestea fiind o rețetă de conopidă la cuptor cu sos de condimente.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 09 Decembrie 2020, 15:41 | Actualizat: Miercuri, 09 Decembrie 2020, 17:05Cu puține ingrediente și într-un timp relativ scurt, Chef Nicolai Tand a preparat în cadrul matinalului Neatza cu Răzvan și Dani o delicioasă rețetă de conopidă la cuptor cu sos de condimente, ca fel principal, pentru că în aceeași ediție a mai preparat și o rețetă de gustare, dar și o salată extrem de gustoasă și de sănătoasă.
Mulți consideră conopida o legumă banală, fără gust, însă gătită cum trebuie și asortată armonios cu alte preparate, poate fi extrem de delicioasă, așa cum s-a dovedit în rețeta de față.
Și, în plus, conopida are și multe proprietăți benefice sănătății organismului.
Pe aceeași temăIngrediente pentru rețetă de conopidă la cuptor cu sos de condimente:
- 1 conopidă medie
- apă
- sare
- zeamă de lămâie
- unt
- Pentru sosul de condimente:
- tahini
- ulei de susan
- ulei de floarea soarelui
- zeamă de lămâie
- sos de soia
- sare și piper
Mod de preparare pentru Rețetă de conopidă la cuptor cu sos de condimente
Mai întâi se pune un vas cu apă și sare la fiert în care se picură și puțină zeamă de lămâie. Nu se lasă conopida la fiert decât câteva minute, doar atât cât să se pătrundă ușor, pentru că procesul termic va continua și la cuptor.
Pe aceeași temăSe scurge conopida din apă, se lasă să se tempereze ușor, apoi se pune într-o tavă, înfășurată la bază în hârtie de copt. Se presară cu sare și piper și se dă la cuptor pentru 15 minute, la temperatură medie. Spre final de coacere, se pune deasupra conopidei un cub de unt să-i creeze un plus de cremozitate.
Între timp, se prepară, după gust, un sos de condimente prin amestecarea la rece a ingredientelor din listă: pastă de susan( tahini), ulei de susan, ulei de floarea soarelui, zeamă de lămâie, sos de soia, sare și piper. Ingredientele se combină după gustul fiecăruia, amestecând câte puțin din fiecare, până se ajunge la gustul care ne place. Va rezulta un sos mai fluid care se va turna deasupra conopidei, după ce aceasta va fi scoasă din cuptor și se va tempera ușor.
Este o rețetă de fel principal gustoasă și destul de sățioasă, dar lângă care se mai poate așeza și o salată.
Pentru a nu pierde momente savuroase din timpul preparării rețetei de conopidă la cuptor cu sos de condimente, gătită de Nicolai tand la neatza cu Răzvan și Dani, accesați videoclipul de mai sus!