Rețeta zilei la Super Neatza, 30 august 2021. Salată de fructe cu două tipuri de brânzeturi, preparată de Vlăduț
În ediția din 30 august, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul emisiunii, a preparat o salată din mai multe tipuri de fructe cu două tipuri de brânzeturi, dar și un dressing delicios.
Publicat: Luni, 30 August 2021, 11:59 | Actualizat: Luni, 12 Septembrie 2022, 09:44- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dacă ești în căutarea unui desert rapid, savuros și plin de vitamine, pe bază de fructe, urmărește rețeta zilei la Super Neatza, 30 august 2021. Vlăduț, îndrăgitul bucătar al emisiunii a preparat o delicioasă rețetă de salată de fructe cu două tipuri de brânzeturi, pe care a prezentat-o într-o cupă de pepene roșu.
Salată de fructe cu două tipuri de brânzeturi - Ingrediente
Ca orice salată, desertul lui Vlăduț se compune din două elemente: baza desertului care sunt fructele și dressingul care desăvârșește gustul salatei.
Pe aceeași temăIngrediente pentru baza salatei de fructe:
- 1 pepene roșu
- 1 pepene galbem
- struguri albi și roșii
- căpșuni
- afine
- zmeură
- mere
- pere
- piersici
- nectarine
- smochine
- pudră de fistic
- brânză blue cheese
- parmezan
Ingrediente pentru dressing:
- 2 fructe mango
- 200 ml suc de mere
- 1-2 lingurițe de ulei de măsline
Rețetă de salată de fructe cu două tipuri de brânzeturi - Mod de preparare
De bază pentru această delicioasă salată de fructe este pepenele roșu, atât pentru miezul gustos și frumos colorat, cât și pentru carcasă. În carcasa pepenelui roșu se vor răsfăța celelalte fructe, amestecate cu pudră de fistic și dressing.
Cum se realizează carcasa din pepene roșu
Mai întâi se decupează un capac din pepene, tăiat oblic. Spune Vlăduț că acesta va avea aspectul unui felinar. Apoi, cu un cuțit cu vârf ascuțit se creastează marginile carcasei în care se lasă și din miezul pepenelui în grosime de 1 cm. Cu o lingură de porționat înghețata se formează sfere din miezul pepenelui, care se transferă într-un vas încăpător. La fel se va proceda și cu miezul pepenelui galben. Se urmărește să se obțină porții de fructe cam de aceleași mărimi și forme.
Restul fructelor de adaugă în vas, fără sâmburi, acolo unde este cazul. Peste acestea se adaugă bucăți și cele două tipuri de brânzeturi și se presară pudră de fistic. Se amestecă ușor toate ingredientele din vas, așa încât să se pudreze bine cu fistic.
Pe aceeași temăCum se prepară dressingul pentru salata de fructe
Se curăță fructele mango, iar miezul fructelor se transformă în piure. Se adaugă suc proaspăt de mere și uleiul de măsline și se amestecă intens până la omogenizare. pentru omogenizarea perfectă se folosește blenderul. Acest dressing se adaugă peste fructele din vas și din nou se amestecă bine totul, prin agitarea vasului. Salata de fructe cu două tipuri de brânzeturi se dă la frigider pentru cel puțin o oră, înainte de servire.
Atunci când ai prieteni în vizită, sau când este toată familia acasă, îi poți încânta cu o astfel de salată de fructe cu două tipuri de brânzeturi, servită în cupă de pepene roșu.
Spor și poftă bună!
Dacă ești în căutarea unui desert cu cremă fină, îți recomandăm să încerci rețeta de tartă cu lămâie. Este un preparat delicios, cu o crustă crocantă și cremă răcoroasă, cu gust intens.