Salată din verdețuri de primăvară cu brânză de capră și crutoane, rețeta lui Chef Nicolai Tand la Neatza de weekend
Ce poate fi mai gustoasă, mai sănătoasă și plină de vitamine decât o salată de primăvară, din toate verdețurile ce se găsesc în piață la ora actuală?
Publicat: Luni, 08 Martie 2021, 13:38 | Actualizat: Luni, 08 Martie 2021, 15:18Plină de savoare, culoare și mai ales, plină de vitamine, așa a fost această minunată salată din verdețuri de primăvară cu brânză de capră și crutoane, rețeta lui Chef Nicolai Tand la Neatza de weekend.
Nicolai Tand nu a rezistat verdețurilor de pe tarabele din piață și le-a reunit pe toate într-o delicioasă și sănătoasă salată cu care i-a răsfățat matinali și invitații acestora.
Urmăriți mai jos ingredientele necesare și modul de preparare al salatei din verdețuri, pentru a o testa și voi în propria bucătărie.
Ingrediente pentru salată din verdețuri de primăvară cu brânză de capră și crutoane:
- 1 caserolă amestec de salate verzi
- 1 caserolă frunze de baby spanac
- 1 legătură de pătrunjel
- 150 gr varză kale
- 2 legături de ridichi
- 200 gr roșii cherry
- 1 castravete fabio
- câteva frunze de mentă
- frunze de busuioc
- semințe de dovleac
- 200 gr brânză de capră
- 1 baghetă de pâine
Pentru vinegrette:
- ulei de măsline
- oțet
- 2 linguri de muștar de Dijon
- 1 linguriță pasta de susan
- sare și piper
Mod de preparare pentru rețeta de salată din verdețuri de primăvară cu brânză de capră și crutoane
Se începe prin a spăla toate ingredientele sub jet de apă rece și a le pune la scurs.
Se ia un vas încăpător, în care se pune apă rece cu gheață. Ridichile, castravetele fabio și roșiile cherry se feliază rondele și se adaugă în acest vas. Se procedează astfel pentru a se păstra crocante aceste felii subțiri de legume. Se mai adaugă și frunze de pătrunjel, busuioc și mentă, pentru a-și păstra prospețimea și a-și accentua culoarea verde.
Între timp, se pregătesc crutoane din bagheta de pâine. Se taie pâinea în felii mai grosiere, se așază într-o tavă și se dă tava la cuptor până crutoanele se rumenesc. Opțional, se pot aromatiza cu diverse condimente. Brânza de capră se feliază și se așază peste aceste crutoane de pâine. Se presară semințe pe deasupra și din nou se dă tava la cuptor pentru câteva minute, atât cât să se topească brânza ușor.
Se amestecă într-o salatieră mixul de salate verzi cu pătrunjel verde, tocat, frunzele de baby spanac, frunze de mentă și frunze de busuioc.
Se pregătește o vinegretă, amestecând ulei de măsline cu muștar, pastă de susan, oțet, sare și piper, după gust.
Peste ingredientele din salatieră se adaugă legumele feliate din apa cu gheață. Se așază din loc în loc și crutoanele cu brânza de capră și se picură în fir subțire din delicioasa vinegrettă.
Pe aceeași temăSe mai presară câteva semințe de dovleac, trase la tigaie, în prealabil și se decorează delicioasa Salată din verdețuri de primăvară cu brânză de capră și crutoane decor de primăvară, cu flori comestibile.
Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Chef Nicolai Tand, accesați materialul video de mai sus!