Trei rețete de risotto preparate de Nicolai Tand de la Neatza cu Răzvan şi Dani
Nicolai Tand, noul bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne propune trei rețete de risotto, sau "Risotto în trei culori", foarte gustoase și destul de ușor de preparat.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 03 Noiembrie 2020, 17:08 | Actualizat: Marti, 30 Noiembrie 2021, 10:13- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Nicolai Tand, face parte de curând din echipa Neatza cu Răzvan și Dani și ne surprinde plăcut, două zile pe săptămână cu idei de rețete foarte gustoase perfecte pentru a le prepara și noi acasă.
Pentru astăzi a pregătit nu una, ci trei rețete de risotto în trei culori, foarte apetisante și destul de simplu de preparat.
Ce ne trebuie pentru cele trei rețete de risotto preparate de Nicolai Tand de la Neatza cu Răzvan şi Dani:
- 300 gr orez arborio
- 1 kg oase cu măduvă
- 500 gr creveți
- 250-300 gr ceapă șalotă roșie
- 100 ml ulei
- 100 gr unt
- parmezan răzuit
- 250 ml vin alb
- sare și piper
- șofran
- ciuperci pleurotus galbene
-
Pentru pesto:
- pătrunjel verde
- mărar
- usturoi
- ulei de măsline
- parmezan
Cum procedăm pentru a pregăti cele trei rețete de risotto preparate de Nicolai Tand de la Neatza cu Răzvan şi Dani?
Mai întâi punem la fiert oasele cu măduvă până când își lasă bine savoarea în supă, iar măsuva este bine fiartă. Asezonăm supa de oase cu sare.
Curățăm ceapa, o tocăm mărunt și o punem la călit în puțin ulei. Când ceapa devine translucidă, adăugăm orezul și îl amestecăm bine cu ceapa pentru câteva minute, până începe să se pătrundă ușor. Adăugăm vinul și lăsăm orezul să se prepare în vin până se evaporă alcoolul. Acum adăugăm din supa de oase atât cât trebuie să fiarbă orezul al dente. Asezonăm cu sare și piper, mai adăugăm puțin unt pentru cremozitate și puțin parmezan răzuit, pentru gust intens.
Pe aceeași temăÎmpărțim orezul în trei părți și realizăm cele trei rețete de risotto.
Pentru prima rețetă de risotto pregătim un pesto din pătrunjel cu mărar, puțin usturoi și ulei de măsline, dar îi dăm gust cu puțin parmezan. Amestecăm orezul cu acest pesto și îl garnisim cu creveți trași la tigaie în unt, cu puțin usturoi.
Pentru cea de-a doua rețetă de risotto, adăugăm în orez puțin șofran și îl garnisim cu măduva scoasă din oase.
Pentru cea de-a treia rețetă de risotto, tragem la tigaie ciupercile cu puțin ulei, puțină ceapă și usturoi. le amestecăm cu orezul și presărăm pătrunjel verde pe deasupra.
Vom avea trei rețete de risotto în trei culori și cu trei arome diferite.
Spor și poftă bună!
Pentru mai multe detalii și sfaturi de la îndrăgitul Chef Nicolai Tand, accdesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani.