Antena

Câți bani încasa Mircea Geoană la NATO. Funcția de secretar general-adjunct îi aducea sume frumoase în cont

Mircea Geoană beneficia de un salariu la care alții doar visează! Iată ce sumă lunară încasa fostul secretar general-adjunct la NATO!

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 03 Octombrie 2024, 15:03 | Actualizat: Joi, 03 Octombrie 2024, 16:30
Galerie de imagini
Câți bani încasa Mircea Geoană la NATO. Funcția de secretar general-adjunct îi aducea sume frumoase în cont
Hepta

Mircea Geoană a dezvăluit ce sumă a încasat pe tot parcursul ocupării funcției de secretar general-adjunct la NATO!

Candidatul independent la alegerile prezidențiale nu s-a sfiit să recunoască ce sume îi intrau în cont și a detaliat ce presupune salariul reprezentativ unei astfel de funcții.

Pe aceeași temă

Iată câți bani încasa lunar Mircea Geoană când lucra la NATO!

Ce salariu avea Mircea Geoană la NATO

Fostul preşedinte al Senatului României a fost întrebat în cadrul unui interviu GSP despre suma pe care o încasa atunci când ocupa funcția de secretar general-adjunct la NATO, iar politicianul nu a ezitat să răspundă.

Moderatorul emisiunii a fost curios să afle câți bani ar încasa al doilea om în conducerea celui mai important pact militat, iar Mircea Geoană i-a răspuns fără insistențe: „Nici atunci nu era un secret, dar nu vorbeam despre asta. Erau în jur de 20000 de euro pe lună, plus anumite cheltuieli de protocol”.

„Dacă invitai pe cineva, dacă ofereai unui lider important sau unor delegații importante o masă, ți-o decontau cei de la NATO. Deci undeva pe acolo. O parte din banii ăștia erau și pentru un fel de alocație pentru locuință. Aveam și o formă de protecție fizică, personală, evident. Uneori foarte discretă, nu trebuie să se vadă, alteori, pur și simplu, pentru că suntem într-un stat aliat, adică în Belgia, și poliția locală preia o parte din lucrurile astea. Dar când plecam în țări non-NATO, acolo plecam obligatoriu cu protecția noastră. În Ucraina, când mergeam, în orice țară non-NATO, în Republica Moldova, în Georgia, în Africa, în Orientul Mijlociu.

De exemplu, în America, ne transferau automat la Secret Service. Când mergi privat, ești privat, e treaba ta, dar când erau lucruri oficiale...” a mai adăugat candidatul independent la alegerile prezidențiale

Pe aceeași temă

Politicianul a ocupat funcția înaltă timp timp de 5 ani, iar după ce și-a încheiat activitatea la NATO a anunțat în mod public faptul că va candida la prezidențiale. Anunțul a venit extrem de rapid, mai exact la o zi distanță de la încheierea activității în cadrul Alianței Nord-Atlantice.

Mircea Geoană încearcă pentru a doua oară să candideze, prima dată ajungând la această decizie în urmă cu 15 ani atunci când a pierdut alegerile în fața lui Băsescu, potrivit Libertatea.ro

Recomandari A1

Mai exact, după primul tur al alegerilor prezidențiale din 2009, fostul președinte Traian Băsescu a fost votat de 32% dintre alegători, urmat de Mircea Geoană cu un procent de 31% și de Crin Antonescu cu un procent de 20%, conform informațiilor oferite de AEP.

În cel de-al doilea tur, au intrat Traian Băsescu și Mircea Geoană, perioadă în care fostul președinte al țării noastre a încercat să îl discrediteze pe Geoană scoțând în evidență legăturile pe care le-a avut acesta cu persoane „negative” din societate.

Deși Mircea Geoană credea că va iesi învingător în fața lui Traian Băsescu, al doilea tur a fost câștigat la limită de Băsescu obținând un procent de 50,33%.

Pe aceeași temă
Whatsapp LinkedIn
mircea geoană salariu bani nato
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Turneul de tenis de masă | WTT China Smash 2024 se desfășoară LIVE în AntenaPLAY. Până pe 6 octombrie, fii alături de sportivii români!
Stirile zilei Românii care ar putea plăti rate mai mici dacă BNR scade dobânda cheie. Reducerea diferă în funcție de credit
Videoclipul zilei
Citește și
Ce fel de mamă este Mihaela Geoană. Cum și-a educat soția lui Mircea Geoană copiii
Ediție specială iUmor sezonul 16, 12 mai 2024. Alege comedia. George Tănase, transformare uluitoare:...
Mircea Geoană, diagnosticat greșit de două ori în România. Problemele de sănătate de care suferă
Video recomandate
Video
Citește și