Antena

Românii primesc ajutor de încălzire pentru această iarnă. Cât valorează și cine îl primește

O categorie de români se poate bucura de ajutorul de încălzire pentru această iarnă! Iată ce documente sunt necesare pentru a beneficia de sprijinul financiar!

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Sambata, 05 Octombrie 2024, 12:12 | Actualizat: Sambata, 05 Octombrie 2024, 13:00
Galerie de imagini
Românii primesc ajutor de încălzire pentru această iarnă. Cât valorează și cine îl primește
Shutterstock.com

Iarna aceasta o categorie de români se poate bucura de ajutorul de încălzire din partea statului în cazul în care vor îndeplini toate condițiile de eligibilitate impuse de oficiali.

În contextul în care facturile la căldură ar putea să ajungă la un preț dublu iarna aceasta, cetățenii au început să depună deja cereri pentru a putea beneficia de ajutorul din partea statului.

Pe aceeași temă

Iată ce documente sunt necesare pentru a beneficia de sprijinul financiar!

Cât valorează ajutor de încălzire pentru iarnă

Potrivit unei publicații, în fiecare an este alocat un buget pentru acoperirea unor costuri la încălzire pentru iarnă pentru persoanele care se află în situații financiare dificile și care nu își permit să achite sume uriașe pentru a se încălzi.

Mai exact, pensionarii care primesc o anumită pensie primesc ajutoare din partea statului în funcție de veniturile acestora. Suma de care beneficiază românii este calculată în funcție de pensia sau de venitul fiecărui pensionar care locuiește într-un domiciliu.

Iată cum arată schema de sprijin financiar!

Pe aceeași temă

Cuantumul suplimentului pentru energie în funcție de sistemul de încălzire de care beneficiază locuința prin raportare la veniturile proprietarilor este următorul:

Recomandari A1

Așadar, pensionarii cu veniturile mici se pot bucura de un ajutor de încălzire de 500 de lei, iar pentru a îndeplini condițiile de eligibilitate, aceștia trebuie să depună o cerere și o declarație pe propria răspundere, alături de documentele justificative.

De asemenea, aceștia trebuie să prezinte o copie de pe factura de energie termică, energie electrică sau gaze naturale în funcție de care metodă de încălzire beneficiază locuința avută în proprietate.

Pe aceeași temă

Cât va costa căldura la iarnă în București

Într-o intervenție pentru digi24, Nicușor Dan a precizat că o scumpire a gigacaloriei nu va avea loc cel mai probabil în lunile din iarna aceasta, dar este avută în vedere pe măsură ce calitatea serviciului de termoficare se îmbunătățește în București, ca urmare a reabilitărilor și modernizărilor.

Nicușor Dan a mai reamintit că, în prezent, gigacaloria costă 1.000 de lei, iar bucureștenii plătesc 330 de lei, diferența fiind suportată de Primărie.

„Gigacaloria costă real 1000 de lei, aproximativ, din care o treime plătesc bucureștenii, două treimi plătește primăria, bineînțeles din banii tot ai bucureștenilor, din impozitele și taxele lor. În România, prețul pe care oamenii îl plătesc este între 250 și 600. Eu vă aduc aminte că până prin anii 2021 sau 2022, bucureștenii plăteau 120 de lei sau cam așa pe gigacalorie, noi am dus-o la 330 de lei. A fost un calcul să n-o facem mai scumpă pentru că încă starea sistemului nu era suficient de bună. Acum pe măsură ce el se îmbunătățește e poate rezonabil să mai creștem puțin cât plătesc bucureștenii”, a spus primarul Capitalei, potrivit sursei citate mai sus.

Whatsapp LinkedIn
ajutor iarnă încălzire bani români
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Turneul de tenis de masă | WTT China Smash 2024 se desfășoară LIVE în AntenaPLAY. Până pe 6 octombrie, fii alături de sportivii români!
Stirile zilei Pasiunea pentru viteză l-a trimis în Cer. Octavian a murit după ce a intrat cu maşina într-un stâlp, în Argeş. Primise zeci de amenzi în 2 ani de permis
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și